IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Осем гряха в грижата за красотата I част

4 май 2006 09 08

Поддържането на външния вид не е лесна работа. Често страдаме от неподходящи съвети или се натъкваме на несъвместими с нашата кожа или коса продукти

Осем гряха в грижата за красотата I част

Поддържането на външния вид не е лесна работа. Често страдаме от неподходящи съвети или се натъкваме на несъвместими с нашата кожа или коса продукти.

Като прибавим към това и някои вредни навици, които имаме от малки, положението става трагично и грижата за красотата се превръща в Мисия Невъзможна.

Бъдете умни красавици и не извършвайте 8-те смъртни гряха в грижата за красотата.

Грях 1: Кожичките и ноктите

Яденето на кожичките на ръцете е ужасен навик, но много от нас го правят, дори несъзнателно. Този вреден навик, заедно с гризенето на ноктите, не само загрозяват ръцете, но и могат да причинят инфекции.

Изкупление: Мажете често ръцете си с хидратиращ крем. Така кожата ви ще омекне и повредените места ще зараснат бързо без да ви дразнят. Не режете кожичките с ножичка, а ги „прибирайте“ към основата на нокътя със специалните шпаклички от комплекта за маникюр.

Грях 2: Често боядисване на косата

Боите за коса, колкото и да са щадящи за косъма, все пак съдържат оцветители, които изтощават косъма.

Честата генерална смяна на цвета на косата я изтощава още по-бързо, защото при преминаване от по-тъмно към по-светло например, трябва да се използват силни препарати, които да неутрализират стария цвят.

И не на последно място- ако се боядисвате прекалено често, ще дойде момент, в който ще ви е трудно на самите вас да се познаете в огледалото.

Изкупление: Помислете добре преди да смените цвета на косата си и не се оставяйте на моментните женски настроения на тема „промяна“. Грижете се за боядисаната си коса изключително внимателно, използвайте специалните продукти за боядисана коса и пподхранвайте косата всяка седмица с подходяща маска.

Грях 3: Лягате си без да си свалите грима

Да прекарате цялата нощ със спиралата и грима по лицето си ще ви донесе подпухнали очи на следващата сутрин.

Ако сте малко по-чувствителни, клепачите ви могат да се възпалят и да трябва да преминете през медикаментозно лечение и „отказване“ от грима поне за месец.

Изкупление: Оставете пакетче специални кърпички за разгримиране на нощното шкафче, ако знаете, че ще се приберете късно през нощта. Колкото и да сте изморени, все ще намерите сили за две минутки да махнете спиралата и да заспите спокойни, че сте погрижили за кожата си.

Ако не сте нощна птица и имате достатъчно време да се приготвите за сън, три-стъпната почистваща формула е подходяща за всички.

Грях 4: Живеете в солариума

Ултравиолетовите лъчи състаряват кожата. Дали ще сте на плажа или в салона за красота, прекомерното излагане на ултравиолетовите лъчи не е полезно.

Изкупление: Не прекалявайте със солариума. След определен брой процедури, лицето ви крещи „Аз бях на солариум“, а идеята е да изглеждате така, сякаш сте били на почивка на Карибите, нали.

Не забравяйте хидратиращия лосион за тяло след солариума и млякото с висок защитен фактор за плажа.

Вижте останалите четири гряха в грижата за красотата


КоментариКоментари