IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Осем гряха в грижата за красотата II част

5 май 2006 10 05

Останалите 4 гряха, от които трябва да се отървете възможно най-скоро

Осем гряха в грижата за красотата II част

Бъдете умни красавици и не извършвайте 8-те смъртни гряха в грижата за красотата. Тук можете да видите кои са първите четири и след това да прочетете втората част от грешките, които допускаме най-често.

Грях 5: Сушите косата си всеки път със сешоар

Сешоарът, заедно с машата и пресата за коса, изтощават косата и я правят чуплива, защото й въздейства с необичайно висока температура.

Изкупление: Пробягвайте до тези уреди само в специални случаи, за да не изглежда косата ви като на 80 годишна, когато вие сте едва на 40.

Сушете коса си на най-ниска степен на косата и не задържайте пресата на един кичур повече от 3-4 секунди.

На всяка цена използвайте добър подхранващ шампоан и маска, които да поддържат косата ви във форма.

Грях 6: Избелвате зъбите си прекалено често

Химическото избелване на зъбите, с което се получава прословутата "холивудска усмивка" трябва да се прави не по-често от всеки шест месеца. Препаратите са прекалено силни и не влияят добре нито на зъбния емайл, нито на венците.

Изкуплението: Не си поставяйте неизпълними резултати, зъболекарите могат да изсветлят зъбите ви с от шест до осем тона с избелващи препарати.

В домашни условия зъбите ви могат да станат по-светли с четири тона, но трябва внимателно да следвате указанията на опаковката на комплектите за избелване на зъби.

Попитайте зъболекаря си за почистване на зъбите с ултразвук, особено ако пушите и пиете кафе. С ултразвук зъбите ще се изчистят от натрупванията и ще видите отново истинския им цвят.

Грях 7: Използвате тестери

Ясно е, че без да сложите червилото или пудрата на собственото си лице, няма как да прецените дали ви отива. Имайте предвид обаче, че тези продукти могат да са преносители на различни заболявания. Вероятността не е много голяма, но предпазливостта не е излишна.

Изкуплението: Предпочитайте тестери, които са в отделни малки опаковки и само вие ще ги пробвате.

Грях 8: Пъпките

Не трябва да ги пипате и това е. Нито с чисти, нито с мръсни ръце. Мястото може да се инфектира и да ви създаде много по-сериозно от естетическите проблеми

Изкуплението: Намажете въпросното място с подходящ лосион или крем и бъдете търпеливи. След три дни дори няма да си спомняте за това. Не забравяйте също, че вие не сте единственият човек на света с подобни проблеми и хората може дори да не забележат тази пъпчица.

КоментариКоментари