IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Човечеството си чисти зъбите с отвертки и кламери

12 май 2006 11 10

23% от нас пък предпочитат да си стоят с остатъците от храна между зъбите, с което увеличават риска от възпаление на венците и лош дъх

Човечеството си чисти зъбите с отвертки и кламери

Над 60% от хората по света рискуват доброто състояние на зъбите си, като използват първата вещ, попаднала им под ръка, за да ги почистят, съобщи ВВС.

Сред нещата, с които хората заместват конците за зъби, са отвертки, ножици, обици, игли и ножове.
Според проучването, проведено от британската стоматологична фондация, 23% от нас пък предпочитат да си стоят с остатъците от храна между зъбите, с което увеличават риска от възпаление на венците и лош дъх.

Според д-р Найджъл Картър, който е изпълнителен директор на организацията, хората просто трябва да бъдат образовани за това колко е важно да си чистят зъбите.
Той предупреди, че е вредно да се използват клечки, тъй като не са най-доброто средство.

„Мисълта, че някой си бърника из зъбите с отвертка, може и да изглежда забавна за известно време, но всъщност буди голямо притеснение, тъй като много хора използват това, което им попадне, за да премахнат храната от зъбите си“, каза още той.

Сред останалите предмети, използвани за тази цел, са ключове, кламери, кибритени клечки, моливи, вилици и карти за игра.

КоментариКоментари