IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стъпка по стъпка към съвършени стъпала

17 май 2006 10 16

Педикюрът е цяло изкуство. Трябва да се съчетаете красотата на ноктите със здравето на краката. Не се плашете, няма невъзможни неща

Стъпка по стъпка към съвършени стъпала

Краят на ботушите и дебелите чорапи дойде безапелационно. Време е за чехли, сандали и лятно настроение.

И докато усилията на повечето от нас са насочени към лицето и ръцете, крачетата ни остават на по-заден план, което си е най-малкото несправедливо.

Правилният педикюр ви гарантира не само красиви нокти, но и здрави, нежни на допир крака.

За добър педикюр имате нужда от хубав комплект за педикюр и време. Как ще намерите времето, оставяме на вас, а комплектът за педикюр трябва да съдържа:

-Пила за крака или пемза

-Малка шпатулка за кожички

-Нокторезачка

-Пиличка за нокти

-Ексфолииращ лосион

-Хидратиращ крем

-Разделител и лак за нокти, ако решите да прибавите цветен завършек към педикюра.

Стъпките

Натопете краката си в топла вода поне за 15 минути. Към водата можете да прибавите соли, които още по-добре да омекотят краката.

Изтъркайте добре целите стъпала с пилата, без да прекалявате. Така ще свалите мъртвите клетки и ще помогнете на новата кожа да се покаже мека и нежна като на детски крачета. На края подсушете краката добре.

С помощта на нокторезачката подкъсете ноктите, като внимавате да са равни. В противен случай рискувате ноктите ви да започнат да врастват в кожата, което е болезнено и трябва лекаркса намеса, за да решите проблема.

Приберете кожичките към основата на нотките с помощта на шпатулката. Избягвайте да ги режете с ножичка, защото ще растат все по твърди.

Лекичко изпилете ноктите с пиличката, за да загладите повърхността им.

Следва ексфолиирането и хидратирането на краката. Направете си и масаж на стъпалата като започнете да ги разтривате със свита в юмрук ръка от пръстите към петите.

Накрая сложете лак за нокти, който е хубаво да е съчетан с дрехите и маникюра. Ако нямате време да сменяте цвета всеки ден, изберете блед цвят, който отива на всичко.

За да се чувстват краката ви наистина добре, трябва да полагате грижи за тях редовно.

Тук можете да прочетете повече за тайната за щастливи крака

КоментариКоментари

fantazia ( преди 13 години )
Продават се чoрапи за бебешки стъпалала,на билкова основа- ЕФЕKТA E ПОРАЗЯВА6Т.НА ТРЕТИЯ ДЕН ТВЪРДАТА КОЖА ЗАПО4ВА ДА ПАДА.СЛЕД СЕДМИЦА,КРАКАТА СА КАТО НА БЕБЕ -ИЗПРОБВАНО!Ако искате,6те пусна сайта.Доставката е безплатна,а цената на 4орапите е ни6то,в сравнеие с това 4удо,което вър6и и то моментално-кам 48 лева
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар