IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Десет съвета за здравословен тен

22 май 2006 08 01

Не бива да забравяте, че през летните месеци трябва да слагате слънцезащитен крем не само докато сте на плаж, защото слънчевите лъчи са еднакви навсякъде

Десет съвета за здравословен тен

Още е рано за море и плаж, но слънцето вече се е заело сериозно с лятната си задача да ни топли и да ни създава отпускарско настроение.

По тази причина решихме от сега да ви дадем няколко съвета за здравословен тен. Не бива да забравяте, че през летните месеци трябва да слагате слънцезащитен крем не само докато сте на плаж, защото слънчевите лъчи са еднакви навсякъде.

Ако работата ви е свързана с много обикаляне или просто излизате на следобедно кафе с приятелки, не забравяйте да намажете откритите части на тялото и лицето с крем с UV-защита.

Ето десетте съвета за здравословен тен

-Кожата се защитава сама от слънцето само за известен период от време. С помощта на слънцезащитните продукти, това време се увеличава, припомнят от специалистите на Nivea.

Колкото по-висок е фактора, отбелязана на опаковката, толкова по-дълго време можете а прекарате на слънце.

-Използвайте една чаена лъжичка крем за лицето и 9- за тялото. Една чаена лъжичка се равнява на количеството крем, което се събира в шепата без да прелее навън.

-Нека кожата ви свикне постепенно със слънцето, избягвайте слънчевите бани по обед, а също и разходките из града по същото време.

-Нанасяйте отново слънцезащитния продукт след излизане от басейна или сушене с кърпа.

-Малките деца не трябва да бъдат излагани директно на слънцето- никакви „слънчеви“ бани на пряка светлина. Малките човечета трябва винаги да са с шапка на главата.

-Защитете очите си със слънчеви очила. Не правете компромис с качеството и си вземете този летен аксесоар от реномиран производител. Не забравяйте и децата.

-Ако имате слънчево изгаряне, не се излагайте на слънце следващия ден.

-Не използвайте грим, парфюм или дезодорант по време на слънчеви бани- това може да причини кожни раздразнения и алергии.

Пийте много вода

Не забравяйте да защитите кожата на устните си.

КоментариКоментари