IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лятото - сезонът на подутите крака? Вече не

31 май 2006 12 09

Сериозен “летен” проблем е подуването на краката. Той е свързан с много неприятното чувство на тежест в стъпалата, краката ви губят форма и приличат по-скоро на топки за ръгби

Лятото - сезонът на подутите крака? Вече не

Сериозен “летен” проблем е подуването на краката. Той е свързан с много неприятното чувство на тежест в стъпалата, краката ви губят форма и приличат по-скоро на топки за ръгби, отколкото на крака, вените ви се очертават под кожата и ви се струва, че ще се “взривят” всеки момент.

Можете да облекчите състоянието си като спазвате следните съвети:

Причината за подуването на краката е лошата циркулация на кръвта във вените. От този проблем се оплакват най-често хора, които работят седнали или прави.

Хората, които работят седнали, трябва да избягват да кръстосват крака и стават да се разхождат от време на време. Ако имате възможност, вдигайте си краката на високо за няколко минути.

Можете да правите леки кръгове със стъпалата, за да подобрите движението на кръвта от краката към сърцето. Също така можете да се “поклащате” от пети на пръсти и обратно, отново за раздвижване на кръвта.

Избягвайте козметичните и релаксиращи процедури, свързани с високи температури- гореща кола маска, сауна, продължителни слънчеви бани.

Всяка сутрин правете масаж на краката с хладка вода като започнете от стъпалата към бедрата.

Вечер легнете за няколко минути като опрете крака на стената. После ги свалете съвсем бавно и ги измийте с хладка вода.

Не си позволявайте да влизате в групата на хората, които водят “заседнал” начин на живот. Ходете пеш на работа, карайте колело, плувайте, с една дума - движете се.

КоментариКоментари