fallback

Повишената консумация на месо увеличава риска от диабет

14 November 2013 06:30

Няма значение дали заедно с месото човек консумира много зеленчуци и плодове – то пак остава рисково

Снимка: Dreamstime

В последните години все повече се говори за здравословния начин на живот, който изключва или значително намалява консумацията на месо. Много холивудски звезди също промениха мисленето си и станаха вегетарианци или вегани. Спорът „за“ или „против“ месото едва ли скоро ще бъде разрешен, но фактите говорят сами за себе си.

Привържениците на месото са по-застрашени от диабет, сочат нови данни. И ако същите тези хора консумират много плодове и зеленчуци заедно с месото, рискът си остава по-висок. Дългосрочно проучване намира връзката между повече от 60 000 жени с диабет тип 2 и техния режим на хранене, включващ месо, сирене и други продукти (така наречената „кисела диета“).

Автор на статията:
Милена Алексиева
Сподели
диабет месо плодове и зеленчуци
0 коментара
fallback