IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъжете оглупяват, когато делят леглото си с друг

20 юли 2006 08 24

Споделянето на постелята се оказва пагубно за мъжката интелигентност

Мъжете оглупяват, когато делят леглото си с друг

Споделянето на постелята с друг човек се оказва пагубно за мъжката интелигентност, показва ново австрийско проучване.

Сънят на мъжете се нарушава когато не са сами в леглото, а това се отразява негативно на способността им да мислят и възпроизвеждат информация.

Според авторите на изследването, ако на мъжа му предстои важен ден, най-добре за него е да прекара нощта сам, за да си почине качествено и да се представи добре.

Екипът на професор Герхар Кльош от Университета във Виена са анкетирали осем двойки, които живеят на семейни начала и нямат деца.

Участниците са прекарали 10 нощи разделени и още десет – в едно легло, като трябвало да записват как се чувстват след всяка нощ.

На следващия ден на всеки е правен тест за обща култура.

Резултатите показали, че дори да не правят секс, мъжете не си почиват добре когато спят с друг човек в леглото.

“Липсата на сън повишава нивото на стрес, а това намалява възможността за логично мислене и като цяло понижава способността да се разсъждава”, обяснява ръководителят на проекта.

Резултатите при жените показват, че те се възстановят много по-бързо, ако сънят им е бил нарушен.

Проучването показва също, че спането в едно легло влияе на сънищата. Жените си спомнят повече подробности, ако са спали сами, а мъжете – след като са правили секс.

“Мъжете не си дават сметка, че споделянето на леглото всъщност им вреди. Повечето хора си мислят, че гушкането с любимия човек успокоява и помага за по-бързото възстановяване на организма.

Когато обаче става дума за двойки, които спят заедно от години и са свикнали един с друг, раздялата може да се окаже по-стресираща и за такива двойки лекарите препоръчват да не променят навиците си.

КоментариКоментари