IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трикове за прикриване на акнето

22 август 2006 07 52

Докато се справяте с акнето с подобряване на хранителния режим и подходящите грижи за кожата, не означава, че трябва да свикнете с не много приятния вид на лицето си

Трикове за прикриване на акнето

Докато се справяте с акнето с подобряване на хранителния режим и подходящите грижи за кожата, не означава, че трябва да свикнете с не много приятния вид на лицето си.

За наше щастие има толкова много декоративна козметика, че проблемът с прикриването на акнето се решава само с един тур по магазините.

Само трябва да знаете какво да търсите.

Фон-дьо-тен

Разликата между “обикновения” фон-дьо-тен и този за кожа с акне е, че при проблемната кожа се нуждаете от продукт, който е хипоалергичен, по-издръжлив и с изглаждащ ефект.

Изберете най-подходящия цвят като сложите капчица на горната страна на ръката и разнесете добре. Единствената разлика трябва да е по-гладко изглеждащата кожа там, където е намазана.

Ако има разлика в цветовете, сложите ли го на лицето си, ще изглеждате като с маска.

Поставяйте фон-дьо-тена винаги след слагане на крем, с чисти ръце или гъбичка. Не оставяйте тубичката отворена, защото така позволявате на бактериите да се заселят вътре, а после да се пренесат и на лицето ви.

Не прекалявайте с количеството продукт на лицето си, преди всичко трябва да изглеждате естествено, а не да си личи, че сте искали да прикриете нещо.

Коректори

Всички, които са имали дори една пъпчица през живота си знаят за вълшебните стикчета в два цвята- зелен и бежов, с които за секунди могат да се прикрият по-зачервени пъпчици.

Първо се слага зеленият цвят, който съдържа в повечето случаи и лечебни съставки, а после се коригира с бежовия цвят.

И тук “умерено” е ключовата дума. Не наблягайте много на “боядисването” на пъпчиците, защото ще се окаже накрая не с червени, а с бежови петна по лицето, което е същото.

Накрая сложете лека пудра, за да изравните тена на цялото лице.

Можете да използвате и коректорите, които са само с един цвят, но прикриват всякакви леки петънца и пъпки по лицето. И тук изборът на цвета е от основно значение.

За най-естествени резултати специалистите препоръчват всички продукти за лице, без пудрата, да се слагат с пръсти.

Така се подобрява разнасянето на продукта, защото се затопля от пръстите, а и вие контролирате много по-добре количеството, което слагате.

Отново ще ви напомним, че всеки път, когато докосвате лицето си, трябва да сте сигурни, че ръцете ви са чисти.

Вечер махането на грима с тоалетно мляко, ексфолииращия гел и тоника са просто задължителни.

И не на последно място- съсредоточете се повече към подчертаване на преимуществата ви, отколкото към прикриване на недостатъците. Така и вие ще се почувствате много по-добре, а и резултатите ще бъда зашеметяващи.

КоментариКоментари