IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бадемите са перфектната закуска за добро здраве

3 май 2014 05 35

Шепа ядки на ден ще запазят сърцето здраво и ще помогнат при редица заболявания

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Чудите се какво да закусвате? Със сигурност трябва да забравите за сандвичите или пък за мазните банички. Заложете на ядките! Те са лесни за консумиране (може да ги хапвате дори на път за работа) и най-важното – наистина са много полезни. Шепа бадеми са идеалният начин да се предпазите от редица болести.

Те имат високо съдържание на протеини и още куп други полезни хранителни вещества. Освен това ядките помагат за потискане на апетита, побеждават отпуснатостта и също така пазят сърцето здраво. Бадемите са богати на полезни мононенаситени мазнини и витамин Е, който предпазва от UV лъчите, сочат шест проучвания.

За хората, изложени на риск от диабет, ежедневната консумация на ядки също ще помогне за поддържане кръвната захар в умерени нива. В бадемите също така се съдържат много минерали. Сред тях е манганът, който помага на тялото да формира силни кости и да регулира кръвната захар. Магнезият пък е от съществено значение за органите, мускулите, правилното функциониране на нервната система и регулиране на кръвното налягане.

Ежедневното консумиране на 40-50 грама печени бадеми помага за ограничаване на апетита, както и за значително подобряване приема на витамин Е и мононенаситени мазнини. След проведен експеримент става ясно още, че дневният прием на около 50 грама бадеми (250 калории) не води до наддаване на тегло. Освен това предварителните резултати показват, че похапването на бадеми може да помогне за намаляване на коремните мазнини, пише Daily Mail.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )