IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Реанимирай косата си

5 януари 2007 09 20

След тоновете лак и пяна за новогодишната прическа, косата ви определено се нуждае от възстановяване

Реанимирай косата си

Чувствате ли косата си слаба и изтощена след края на "парти - сезона"? Сигурно е така, защото стилизиращите продукти, пресите и задимените помещения са истинско мъчение за косата.

Сега е най-подходящият момент да върнете косата си към живот.

Липса на обем

Големите количества стилизиращи продукти, влагата и дима от цигари сплескват косата. Ако ви се струва, че дори и след измиване все още има останала пяна или лак по косата, можете да опитате да измиете косата си "на сухо".

Нанасяте същото количество шампоан, както обикновено, но на суха коса. С леки масажиращи движения нанасяте в корените и чак след това влизате под душа. След като изплакнете добре, можете да нанесете шампоан още един път, съветват специалистите на Ивилидж.

Изсъхнала коса

Пресата и сешоарът изсушават безкрайно много косата и тя губи блясъка си. За да намалите щетите, трябва да се слагате поне два пъти седмично подхранваща маска.

По време на възстановяващия период за косата след празниците, е добре да оставите косата да си почине и от боядисването, и от пресата, поне за месец.


Омръзнала коса

Този проблем може да се появи във всеки момент от годината. Всяка нова прическа омръзва в даден момент, изморявате се да се гледате с нея и решавате, че косата ви е ужасна.

Всъщност имате нужда от малко освежаване - подкъсяване на краищата или пък изцяло нов вид, защо не. смяната на прическата в началото на годината ще повдигне настроението ви и ще ви помогне да не изпадате в следпразнично униние.

КоментариКоментари