IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грип? Не, благодаря

17 януари 2007 14 57

Всичко възможно, което трябва да знаете за грипа дни преди епидемията да настъпи и при вас. Бъди различен и остани здрав тази зима

Грип? Не, благодаря

Няма зима без грип. Някои от нас са си абонати и всяка година търпеливо преживяват трите дни адски мускулни болки, главоболие, температура и кашлица.

Тази година твърдо решихме да направим нещо ново - като например да не се разболеем от грип.

Призоваваме ви сърдечно да се присъедините към нас и да приложите мерките, които ще приложим и ние, за да не се налага да висим с още десет кихащи и кашлящи пациенти в чакалнята на личния лекар.

Витамини

Много витамини. Набавяйте ги както искате. Ние ядем мандарини, зеле и моркови, пием мултивитамини и вместо с шоколад, се черпим с фрешове.

Витамините помагат. E, трябва да се внимава с "изкуствените" витамини, защото лесно можете да предозирате и да си навредите, вместо да си помогнете. Заложете на естественото.

Но тъй като основните жизнени процеси като писане на материали за Tialoto.bg не се поддържат само с витамини, ще заложим и на други изпитани "противо-грипни" храни като пилешка супа, риба, чесън и бадеми.

Превенция

Много хубава дума, с латински корен е. Означава предпазване. Същото смятаме да направим и ние. Няма да се събираме с болни хора, които да ни предадат грипния вирус. Ще проветряваме често стаите в офиса и ще си мием ръцете по няколко пъти.

За съжаление, за противогрипна ваксина вече е късно, който направил - направил. За останалите - имуностимулатори. Изписват се от личния лекар.

Другото чудничко средство за превенция на грипа и изобщо на зимните настинки, е физическата активност.

Ние определено ще се нахвърлим върху скачането на въже и карането на кънки, вие можете да ни последвате или пък да си изберете друг начин за раздвижване.

Консултация с лекар

Ако все пак започнем да кихаме и кашляме, възнамеряваме да посетим личния лекар възможно най-светкавично. Той е човекът, който ще определи дали става дума само за настинка или за грип.

Можете да прецените и вие по следните "грипни" белези - внезапно вдигане на температура, болки в мускулите и обща отпадналост са признаците на грип.

В такъв случай трябва моментално да се изстреляте при лекаря, както ще направим и ние, защото в днешно време има достатъчно имуностимулатори и противогрипни препарати, които овладяват заболяването бързо, стига да започнете да ги пиете до 72 часа след появата на първите симптоми.

И ако въпреки всичко се случи така, че да се разболеем, пу пу, дано да не става, ще седнем кротко в къщи ( в къщи! а не в офиса, да заразим останалото човечество) и ще се лекуваме, четейки спомените на една колежка, преболедувала от грип миналата зима.

КоментариКоментари