IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маскирай махмурлука

31 януари 2007 08 41

Заедно с изпитаните рецепти против главоболие от препиване, направи нещо и за външния си вид

Маскирай махмурлука

Партита през седмицата са относително рядко събитие, но се случват. Естествено, отказът не е вариант, за това трябва да положиш усилия да изглеждаш човешки на следващия ден в офиса.

Докато пиеш сутрешните спасителни алказалцери, зелев сок, мляко, шкембе чорба или твоето тайно лекарство срещу махмурлук, трябва да пооправиш и външния си вид. Не е трудно.

Вода, вода, вода

Кожата се дехидратира след много алкохол, цигари и безсъние, за това правило номер едно е да пиеш много вода.

Тук по-вещите в алкохолните случки се провикнаха, че пиенето на вода при махмурлук води до второ напиване.

Ако и на теб водата ти действа по този магичен начин, я прилaгай само външно - наплискай лицето си няколко пъти, за да се освежиш и да й дадеш поне малко от живителната течност.

Гладко бръснене

Много е вероятно да влезеш да се бръснеш в полусънено състояние. Още по-вероятно е да пропуснеш някоя част от лицето си, защото така или иначе не усещаш много след снощната "упойка".

Събери всичките си сили и се обръсни като човек.

Душ

Колкото и да си закъснял, отдели пет минути да си вземеш хладък душ. Накрая можеш да облееш краката със студена вода, за да подобриш кръвообращението и да се освежиш.

Много е важно да си измиеш и косата, защото по нея се полепва миризмата на алкохол и цигари, която като нищо ще хвърли в несвяст колегите ти.

Крем за очи

Има кремове, които намаляват торбичките под очите. Покажи малко грижа към самия себе си и се снабди с такъв крем. Не е нужно всички да знаят за него, но сутрин е много полезен.

Ако нямаш подходяща козметика, можеш да прибегнеш и до две резенчета краставици на очите за пет-шест минутки.

Вода

Това май го казахме вече, но не пречи да го повторим пак. Забрави за кафето и пий сокове през целия ден. Ще се почувстваш като нов.

КоментариКоментари