IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нетрадиционна сила за имунната система

21 февруари 2007 10 05

Помогнете на организма си да се пребори с лошото време, вирусите и стреса - трябва ви само правилната точка

Нетрадиционна сила за имунната система

Сега е зимно време и макар зимата да не показва характерния си облик, определено точно това е сезонът на грипа и настинките.

Много пъти сме ви споделяли, уверявали и напомняли, че превенцията е най-доброто лекарство. Да, това наистина е така.

Именно по тази причина е най-важно да стимулирате имунната си система. Здравата имунна система може да защити организма ни от рак, инфекции и дегенеративни заболявания.

Ето някои стратегии за стимулиране на имунната система, първата от тях е екзотична и специална, но наистина действа.

Акупресура, или по български казано - точков масаж


Тази древна медицинска практика на хиляди години в изработила много отдавна метод за подсилване на организма.

Според оригиналния метод точката, която стимулира имунната система се намира на крака. Действа се чрез затопляне, идващо от горящ лист див пелин. Свитото на цигара листо се пали и се доближава до избраната точка. Тази билка стимулира защитните сили на организма, ако силата й е насочена в правилната точка.

У нас обаче тази практика не се прилага, с изключение на някой спа центрове, но те също не извършват въпросната процедура. В никакъв случай не трябва са нагрявате самоинициативно, за да не се изгорите.

Така или иначе същият резултат можете да постигнете сами с точков масаж. Много е лесно. Първо намерете точката. Тя се намира и на двата крака, на около четири пръста под коляното, точно до пищяла (тази подбедрена кост, която продължава от коляното надолу).

Съвременни изследвания в Китай потвърждават, че масажът на тази точка наистина е ефикасен за подобряване на функциите на имунната система.

Необходими са няколко минути масаж на ден или през ден с лек, до среден натиск, на въпросната точка.

Още няколко стратегии за непоколебима имунна система

Винаги бъдете в добро настроение. Смейте се - това има невероятно влияние върху стимулирането на защитните сили на организма.

Консумирайте много чесън, джинджифил, магданоз, копър, билков чай

Задължително си осигурете 8 часа сън.

Гонете стреса надалеч. Той е по-вреден и от микробите и вирусите. Казвали сме ви много пъти как да се справите със стреса.

Комбинирайте антистресовите терапии със спорт. Това е магическа комбинация.

КоментариКоментари