IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кратка разходка премахва желанието за цигара

14 март 2007 09 30

Движението е чудесен начин да се откажете от цигарите

Кратка разходка премахва желанието за цигара

Кратка разходка прекъсва желанието за пушене, показва ново изследване на американски специалисти.

Лекарите са направили 12 различни проучвания и резултатите показват, че физически упражнения в рамките на 3-4 минути са в състояние да премахнат желанието за запалване на цигара.

Ефектът от упражненията е толкова силен, колкото и ефектът от никотинова лепенка или други препарати за отказване от цигарите.

Това, което лекарите все още не са установили, е колко време упражненията могат да заместят цигарата и дали след пет или шест „отлагания“, пушачът няма все пак да посегне към цигарите.

За това лекарите препоръчват отказването на цигарите да бъде подпомагано не само с упражнения, а и с други препарати, което гарантира по-голям успех в борбата с вредния порок.

Ръководителят на проучването проф. Тайлър смята, че упражненията карат мозъка да отделя допамин, който пък намалява зависимостта от никотина.

Учените обясняват, че видът физическа активност няма никакво значение, важното е да се движите в продължение на няколко минути, вместо да напълните организма си с поредната доза димяща отрова.


КоментариКоментари