IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 неща, които не трябва да правите под душа

15 април 2016 05 00

Банята е уютно, но и много опасно място

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Банята може да се окаже доста опасно и конфузно място. И не говорим само за моментите, в които сте довели някоя секси мадама и изследвате тялото ѝ под струята вода.

Вярвате или не, здравето и животът ви са застрашени всеки път, щом се пъхнете под душа. Избягвайте да правите следните неща, за да не се контузите или засрамите:

1. Стар душ

Близо една трета от главите на душа съдържат опасни бактерии според изследване на университета в Колорадо. Това е така, защото ръждата създава идеална среда за развитието на микроби, а ако се вгледате по-внимателно ще забележите, че старият ви душ вече е с „прояден“ метал.

2. Да се къпете без специално килимче за баня

Доклад от 2011 г. на Центъра по контрол на заразите в Америка сочи, че годишно в страната има над 230 000 инцидента в баня, провокирани от хлъзгав под. Колкото и да сте стабилни и внимателни, когато се потопите в мехурчетата, може да загубите равновесие и да си пукнете или счупите някоя кост за секунди.

3. Претъркване с гъба

Ексфолирането на кожата е полезно и то премахва горния слой от мъртви клетки. Не прекалявайте обаче с търкането, тъй като гъбите също са инкубатор за бактерии. Освен това може да раздразните кожата и да си докарате някоя екзема или алергия.

4. Къпане преди сън

Здравните експерти предупреждават, че горещият душ трябва да се взима най-малко 2 часа преди лягане. Причината е, че горещата вода може да наруши ритъма на тялото и да ви попречи да заспите.

5. Секс под душа

Хлъзгав под и вана, тесни пространства, гореща/студена вода – една секунда невнимание и пораженията са налице. Сексът под душа изглежда доста еротично, но не и безопасно. Може да започнете любовната предигра в банята, но оставете авантюристичните пози за спалнята.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари