IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прекрасни стъпалца у дома

27 юли 2007 07 02

Домът ви може да се превърне в уютно студио за красота - перфектният педикюр вкъщи

Прекрасни стъпалца у дома

Някак много обръщаме внимание на лицето, косата и ръцете си. Грижата за краката остава малко назад, а стилният педикюр е финалният щрих в перфектния ни външен вид.

Никак не е лесно да го направите сами вкъщи, но ние вече сме ви казвали как. Разбира се, най-добре е да отидете в салон за красота и да изключите телефона си за няколко часа. Това не винаги е възможно, уви. Особено ако имате свободно време вечер, когато салоните не работят.

Ще ви помогнем с няколко съвета, за да превърнете досадната процедура у дома в приятно занимание със себе си. А с малко повече старание ще успеете да се отпуснете и да разчупите ежедневието си.

Малко ароматни свещи и свежи цветя ще ви накарат да си припомните първото си посещение в спа центъра. Намерете си удобно място с достатъчно светлина. Най-добре ще е да седнете сред няколко възглавници на пода.

Вземете всичко, което ще използвате по време на лакирането. Наредете нещата близо около себе си и да почваме. Ще добавим само няколко нови неща, които да ви донесат повече удоволствие.

-Приятелки. Нищо по-забавно да се мажете с лак и да клюкарствате, споделяте и т.н. Нали трябва да обсъдите мъжете, поредната нова покупка и каквото още ви хрумне. Само не поднасяйте алкохол, преди да сте приключили с педикюра, че не се знае как ще завърши всичко.

-Приятна музика. Изберете я внимателно, да не ви натоварва. Забравете за компанията на телевизора, ще ви разсейва.

-Масаж на ходилата. Не е трудно, няма да си правите рефлексотерапия (точков масаж на ходилата). Разтрийте ги внимателно, отпуснете се и се наслаждавайте. Масажирайте след като краката ви са се успокоили в приятна баня с подходящи соли и зехтин.

-Кожичките не се изрязват (сигурно знаете, но ние да повторим). Те предпазват както основата на ноктите, така и кожата наоколо от проникване на бактерии. Ако ви пречат и на ги харесвате, по-добре отидете при професионалист.

-При лакирането използвайте един пласт за основа и изчакайте 5 минути, за да изсъхне добре. Предпочитания цвят нанесете два пъти, имайте търпение да изсъхне напълно и след втория слой изчакайте повече време. Накрая нанесете топ лак.

-Актуалните цветове за лятото са ярки и блестящи. А по ноктите на палците поникват нежни цветенца в сребристо. Не робувайте на класиката – изберете пъстри цветове, които имат по-далечно отношение към основната гама в тоалетите ви.

-Нанасяйте тънък слой топ лак на всеки 3-4 дни. Така ще поддържате блясъка на педикюра и лака ще издържи много по-дълго. Ако ще се излагате на слънце за продължително време, изберете топ лак със защита от ултравиолетовите лъчи. Помага да запазите здрави ноктите си.

-Добавете дискретен пръстен на някое от пръстчетата - закачлив аксесоар за безкрайни нощни партита. Сваляйте го на плажа и в затворени обувки.

Ако имате още идеи, импровизирайте. Забавлявайте се и ще изглеждате по-добре. Ние така правим и действа.

КоментариКоментари