IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

12 начина да останем млади

19 октомври 2007 05 25

Да спрем остаряването се оказва лесно. Да, лесно е. И не зависи само от кремове против бръчки, има и други начини, трябва ви само правилна комбинация

12 начина да останем млади

Ако сте си мислели, че има само един начин на остаряване, жестоко се лъжете.

Всъщност за наш всеобщ ужас, начините на остаряване са цели три.

Хронологично остаряване, това нормалното, което се следи по ЕГН, тоест по година на раждане. Следва биологичното остаряване, то се мери по определени био маркери, тоест по начина на живот, дали се изхабявате по-бързо в следствие от начина на живот.

И третия вид остаряване е психологическия, който зависи от вашето настроение и нагласа към живота.

Знае се, че психологическата възраст се отнася повече към биологическата възраст, отколкото към хронологичната. Тоест ако имате настроението и позитивната нагласа чисто физически, духовно, емоционално и социално, вие ще остарявате доста по-бавно и по-красиво, ако можем така да се изразим.

И така, за да знаете по-добре с какво имате да се разправяте, биологичните маркери включват такива неща, като: кръвното налягане, функцията на имунната система, плътността на костите, нивото на кръвната захар, мускулната маса, мускулната сила, количеството бръчки (о,да бръчките са показател не само на остаряване, а и на това как сте със здравето), нивото на секс хормоните и още няколко, да не влизаме в подробности.

И така, ако искате да контролирате тези био маркери, които се влияят и от психологическото остаряване - с една дума, ако искате да се сбръчквате по-бвано, трябва да спазвате няколко прости правила.12 на брой. Може и само няколко от тях, пак става, но по-добре е всичките, сега, трябва старание.

Правилата са дело на Малика Чопра, една прекрасна дама от индийски произход, която пише за изданието IntentBlog, което е глобална общност обсъждащи въпроси, свързани със здравето, технологиите, лечението, психологията и разни такива.

Естествено и ние добавихме няколко неща от нас, защото имаме опит на българска почва, няма пък само Малика, колкото и добър автор е да ни дава тон в остаряването.

И така изброили сме правилата в една галерия, така че кликайте върху синьото бутонче горе и четете.

КоментариКоментари