IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 простички действия за 14 години по-дълъг живот

9 януари 2008 10 21

Опитайте да ги спазвате още от днес, за да извлечете максимална полза от тях

4 простички действия за 14 години по-дълъг живот

Повечето от нас с удоволствие биха поживели вечно, за да опитат всичко от пъстрия свят наоколо. Е, това не е възможно все още, но никой не би отказал няколко допълнителни години живот.

Съвсем „топло“ проучване твърди, че това никак не е трудно. Ако направите само няколко малки промени в начина си на живот, ще живеете поне 14 години повече. Спирането на цигарите (ах, това безсмислено пушене!), редовните тренировки, умереното пиене на алкохол и пет порции плодове и зеленчуци дневно ви обещават по-дълъг живот.

Английски учени от университета в Кеймбридж се изследвали 20 000 мъже и жени на възраст от 45 до 79 години, които нямали ракови или сърдечно-съдови заболявания. Всички те са жители на британското градче Норфолк и са били наблюдавани в продължение на 4 години – от 1993 до 1997 година.

Резултатите от проучването показват, че възприемането на четирите здравословни навика значително удължават живота ви. Колкото по-рано започнете да ги прилагате, толкова повече ползи ще имате от тях. Имайте предвид, че комбинирането им е разковничето за по-дълъг живот.

В същото време изследването твърди, че социалният статус и телесното тегло не влияят върху продължителността на живота.

Сменете своите приоритети в ежедневието си и имате голям шанс да доживеете дълбока старост. Това се отнася не само за мъжете, а и за нежните им половинки. Пък и ние неведнъж сме казвали колко са важни здравословните навици за дамите, за да бъдат те зашеметяващо красиви.

КоментариКоментари