IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трикове за красота издържали проверката на времето (1 част)

18 май 2012 07 50

За красиви очи,вежди и коса

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Има съвети за красота издържали проверката на времето. Предлагаме ви списък с трикове за красота за поддържане на лицето и тялото в добра форма:

За страхотна коса

1. Скрийте вече израсналите корени на косата преди да посетите фризьора си като държите пътя си на зигзаг вместо да го оставите на средата.

2. Бъдете конкретни, когато давате напътствия на фризьора си за прическата, която желаете и носете снимки от списания, ако се налага.

3. Ще се боядисвате сами? Не предприемайте драстична промяна на цвета, а изсветлете или потъмнете до 1-2 нюанса.

4. Когато решите влажна коса, направете го като професионалистите : Хванете в шепата си косата и я решете първо от средата на косъма до краищата и после от скалпа до средата.

5. Винаги изплаквайте балсама с хладка вода, за да запечатате косъма и той да изглежда по-блестящ.

6. Пазете косата от слънцето през лятото с шапка или шал.

7. След като сте били на сешоар, може за по-дълго да запазите формата на прическата, ако спите на копринена или сатенена калъфка.

8. Променяйте посоката на пътя си, за да създадете обем.

9. След сваляне на шапката, косата обикновено е заела формата й и изглежда сплескана. За да решите този проблем, се наведете напред и разтръскайте гривата си енергично няколко пъти. За още повече обем, напъскайте отдалече четка с естествен косъм с лак за коса, наведете се, за да падне косата ви надолу и решете коса леко от корените към върха.

10. За да избегнете наелектризирането, използвайте гребен с широки зъбци, особено, ако косата ви е суха.

11. Ако боядисвате косата си, избирайте шампоани, които не съдържат сулфати, за да не изтощавате косъма още повече.

За красиви вежди

1. Омекотете мястото преди да скубете веждите като натопите памук в топла вода и леко потупвате веждите си с него.

2. Скубете в посоката на растеж на косъма.

3. Не променяйте мястото, където веждите ви се „извисяват" най-много и никога не ги изрисувайте с молив. Използвайте молив за вежди за запълване на празнини във веждите, за да изглеждат по-плътни, но не и да рисувате целите си вежди.

4. Използвайте молив за вежди странично, а директно с острия му връх, за да се получи естествен ефект, а не груба черта.

5. Ако веждите ви се разрошват лесно, напръскайте лак за коса върху стара четка за зъби и след това нарешете веждите в посока нагоре и навън.

За красиви очи

1. Отнасяйте се към околоочния контур много внимателно. Когато премахвате грима, не търкайте силно, а съвсем леко минете с тампона през миглите и клепачите.

2. Намалете торбичките под очите като наплискате със студена вода или като поставите студен компрес (кубчета лед в парче плат): 15 секунди са върху очите ви, 15 секунди ги държите настрана и после пак редувате.

3. Когато поставяте спирала, не накланяйте брадичката надолу, защото в това положени е по-голяма вероятността да нацапате клепачите със спирала.

4. Сенките ви за очи ще издържат по-дълго без да се размазват, ако сложите овлажняващ крем или фон-дьо-тен върху клепачите преди да нанесете сенките.

5. Използвайте безименния си пръст, за да нанесете овлажняващ крем или коректор върху околоочния контур. С този пръст кожата е подложена на най-малък натиск.

6. Не слагайте спирала върху долните мигли, защото тя хвърля сянка и зоната под очите изглежда по-тъмна.

7. За да изглеждат очите ви по-отворени и големи, нанесете светли сенки ( цвят слонова кост или златисто) точно над горните мигли и във вътрешните ъгли на очите.

8. Изберете кафява спирала за през деня за по-естествена визия.

Автор на статията:
Мария Димитрова

КоментариКоментари