IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изтощена и капеща коса – укрепете я с лазер

15 септември 2019 11 00

Стимулира растежа на нова

Istockphoto

В края на лятото косата е изтощена от слънчевите лъчи и капе. Освен задължителното подстригване за премахване на сухите и нацъфтели краища, може да се ползват различни маски, с които да я подхраните. При по-обилен косопад обаче, може да укрепите космените фоликули чрез специална процедура с лазер.

Лазерите, които се използват в много центрове, помагат за по-лесното възстановяване структурата на косата след прекомерното ѝ излагане на слънце. Самите лъчи, които лазерите излъчват, са полезни при някои заболявания на скалпа.

Кои са предимствата на укрепване на косъма с лазер?

Лазерът насърчава фоликулите, които са в латентно състояние. Неговите лъчи, които са с нисък интензитет, подобряват здравината на косъма и предотвратяват косопад. Те активират растежа на клетките и повишават скоростта, с която се делят.

След няколко процедури клетъчната мембрана на главата се насища с повече кислород, капилярите около космените фоликули се увеличават, притокът на кръв също. Това е предпоставка за по-здрава и гъста коса.

Лъчите на лазера могат да:

– намалят възпалението на кожата по скалпа;

– да увеличат устойчивостта на тъканите по кожата на главата;

– да подобрят еластичността на епидермиса и дермата;

– да нормализират мастните и потните жлези.

Самата процедура за укрепване на косата е безопасна. Тя трае около 30 минути, като всеки може да направи консултация с дерматолог преди извършването ѝ. В зависимост от случая, за да има добър резултат, е препоръчително да се прави минимум по два пъти седмично в продължение на 3-6 месеца.

Единствените противопоказания за процедурата са алергии към лечение с лазери; херпеси или обриви по кожата на главата; някои злокачествени заболявания и други.


Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари