IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сушенето може да е удоволствие, а не мъчение за косата

16 август 2013 08 30

Как да щадите косата при сушене

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Без значение дали имате суха или по-мазна коса, със сигурност знаете, че през лятото трябва да полагате по-специални грижи за нея, за да не изсъхне. Въпреки това обаче искате да имате страхотни къдрици или изправена коса, сякаш току що сте излезли от фризьорския салон. По тази причина много дами не се отказват от сешоара, машата и пресата дори и в големите горещини. Добрата новина е, че вече има голямо разнообразие от продукти, които могат да ви помогнат да запазите обема, блясъка и здравината на вашата коса!

А за да се радвате и на добре оформена прическа, ето няколко съвета, с които да изсушите косата си като професионалисти:

Първа стъпка: Сдобийте се с „професионален" сешоар – т.е. Уред с мощност около 2000 W. Не е нужно да усилвате сешоара на максимум, но пък това ще ви спести време и ще „тормози" косата ви по-малко, отколкото ако се сушите със „слаб" сешоар.

След като сте избърсали косата си с кърпа, нанесете олио с обогатяващи съставки*, кристали или някаква маска без отмиване. Срешете косата внимателно с едър гребен, защото когато е влажна, тя е по-уязвима. Започнете да сушите като наведете главата си надолу, докато усетите, че косата ви е почти суха (на около 80 %).

Втора стъпка: След като е останала леко влажна, защипете с фиба или щипка за коса горната ѝ част. Винаги сушете от долните слоеве нагоре.

Трета стъпка: Подберете кръгла четка, която да не ви скубе и която да е с адекватен размер за обема и дължината на косата ви. Ако искате да я изправите, заложете на по едра четка, за да захваща по-голям обем коса и да ви пести време и излишни движения, които да си признаем, са уморителни!

Четвърта стъпка: Ако работите за обем, сложете малко пяна в корените на косата. Започнете сушенето от тях по дължината на косъма. Работете със сешоара и четката синхронно. Не задържайте сешоара над сектора, тъй като това ще изгори косата, вместо да я оформи.

Насочете дюзата на сешоара надолу по формата на косата. Това ще отпусне кутикулите надолу и ще ви даде по-добър завършен вид.

Работете последователно през цялата коса, като хващате сравнително малки, оформени и равни сектори.

Пета стъпка: За да стабилизирате прическата си използвайте студената струя на сешоара (горещият въздух оформя косата, а студеният я фиксира), ако има такава. Издухайте финално от разстояние минимум 15 см. Без да доближавате прекалено, за да не развалите резултата от силната струя на въздуха.

Едно от най-добрите решения за подхранване на косата предлага линията Exquisite Oil*(Matrix). Това са масла от моринга, таману и монои, които доставят необходимите съставки на косата ви, за да е жизнена, бляскава и красива.

Масло от моринга: едно от най-могъщите антиоксидантни масла в природата. В Египет е познато като дървото чудо заради невероятните си антиоксидантни свойства. В други държави и култури се използва за пречистване на водата, с медицински и лечебни цели.

Масло от монои: произлиза от Таити. Маслото от монои е открито преди повече от 2000 години в Нова Зеландия. Използвало се е за медицински, козметични и религиозни цели. От много години се използва в козметиката за кожа и коса. Познато със своето омекотяващо действие.

Масло от таману: Произхожда от Африка. В днешно време се отглежда в тропиците. Маслото от таману има изключителни обновяващи свойства и има широко използване в козметиката.

EXQUISITE OIL с масло от моринга, EXQUISITE OIL с масло от монои, EXQUISITE OIL с масло от таману.

EXQUISITE OIL с масло от моринга за изтънчен блясък и защита: Морингата е едно от най-мощните антиоксидантни масла в природата с доказан ефект срещу замърсяване и предпазва от вредното въздействие на външната среда

EXQUISITE OIL с масло от монои. Омекотяваща грижа за изтънчен блясък и лесно оформяне. Укротява дори плътната и твърда коса. Омега-6 мастни киселини – увеличават прилепването на кутикулата към косъма за изключителна гладкост.

EXQUISITE OIL с масло от таману -подсилваща грижа за изтънчен блясък и жизненост.Изключително лека грижа за изтънчен блясък без утежняване, която подсилва фината и накъсваща се коса. Омега-3 прониква в косъма, за да подсили вътрешните връзки да предпази от бъдещи накъсвания.

А ето и за какво може да използвате тези фантастични продукти с многофункционална възстановяваща грижа:

МАСАЖ – преди шампоана за омекотяване

ЛЕСНО РАЗРЕСВАНЕ – след шампоана за по-лесно оформяне.

ЗАЩИТА – по време на изсушаването за мекота и блясък.

ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ на сухите полу-дължини и краища за моментален блясък.

ВЪЗОБНОВЯВАНЕ на много сухите краища. Може да я използвате като нощна грижа.

ПЕРСОНАЛИЗИРАНЕ – като добавите няколко капки в маската Exquisite Oil.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари