IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пъпките могат да разкриват здравни проблеми

22 юли 2013 11 50

Намеците за състоянието на тялото ви, давани от „картата“ на лицето

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Често жените остават объркани от внезапна поява на пъпки по лицето им, особено от тези, които са концентрирани в една област. Представителките на нежния пол започват да се чудят дали става въпрос за хормонален дисбаланс, дали слънцето е виновно или пък има друга причина.

Според експертите, тези кожни дефекти могат да бъдат разделени на няколко зони, върху които са се появили (чело, брадичка и нос), а всяка област отразява различна част от вътрешното здраве на организма.

Пъпки на челото: проблеми с храносмилателната система

Пъпките по челото са вследствие на диета с високи количества мазнини. Затова е важно, ако имате пъпки в тези зони, да махнете от менюто си всички тестени храни и сладкиши. Трябва да започнете да консумирате повече плодове и зеленчуци, които са пълни с антиоксиданти и да пиете зелен чай и вода, за да прочистите тялото си от токсините.

Пъпки между веждите: проблеми с черния дроб

Прекаляването с алкохол и млечни продукти може да е сред основните причини за пъпки в тази област. Другата потенциална причина са хранителните алергии. Консултирайте се с вашия лекар.

Пъпки по слепоочията: проблеми с бъбреците

Пъпките в близост до ушите, в комбинация с тъмни кръгове около очите, може да говорят за дехидратация на организма. Уверете се, че пиете достатъчно вода и течности като цяло. Трябва да изпивате най-малко 8 чаши вода на ден и да избягвате солените храни.

Пъпки по носа: проблеми със сърцето

Тази зона на лицето е пълна с разширени пори и трябва на първо място да се уверите, че четките ви за гримове са чисти, както и всичко друго, което допирате до лицето си. Проверявайте често кръвното си налягане – може да се окаже високо. Заменете „лошите" мазнини с повече плодове, зеленчуци, ядки и риба.

Пъпки по скулите: проблеми с дихателната система

Ако сте пушач, можете да установите, че сте по-склонни към акне по бузите. Затова се опитайте да увеличите времето, което прекарвате на чист въздух, като правите редовни и дълги разходки.

Пъпки в долната част на бузите от двете страни на устата: хормонални проблеми

За много жени пъпките в тази област са основен показател за стрес и хормонален дисбаланс. Ако ги имате, трябва да започнете да спортувате по-редовно и да промените нещо в начина си на живот към по-добро.

Пъпки на брадичката: стомашни проблеми

Ако вашата диета се основава на калорични и тежки храни, то трябва да помислите за детоксикация. Добавете повече фибри към вашата диета.

Пъпки по врата: бактериална инфекция

Пъпките под брадата, в зоната на шията, могат да бъдат причинени от бактериална инфекция – външна или вътрешна. Започнете да пиете повече вода и дайте възможност на тялото си да се отпусне и да си почине за известно време.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Бамзе ( преди 10 години )
На мен ми излизат пъпки най-вече от кремовете, особено ако са ароматизирани. Вече не мога да си намера крем.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
valentina.angelova.9 ( преди 10 години )
xaresva mi ako moje i kakva dieta i kakvo i s kakvo da se xranim pre3 sedmi4ata 3a maxane na ma3nini kila
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар