IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Навиците, които образуват бръчки

9 юли 2019 07 50

Променете ги навреме

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

С напредването на възрастта дамите имат една мечта – да съхранят кожата си и да върнат младежкото си излъчване. Не всеки разполага с възможността да ходи редовно на скъпи процедури, но това не е причина да се предавате на времето. Вземете мерки от по-рано и придобийте ценни навици, които ще ви помогнат да остарявате много по-бавно и красиво.

1. Спите по лице

Ако имате навика да спите по лице, променете това сега. Напрежението, което оказвате върху кожата през нощта, ще се превърне в бръчки.

2. Пушите

Този вреден навик има изключително негативно влияние върху кожата. Не само, че я дехидратира, но и бавно я трови, тъй като токсините от тютюневите изделия проникват в тялото и унищожават колагена.

3. Отказвате се бързо от козметичните кремове

За да подейства един крем, шампоан или каквото и да е друго средство, обикновено трябват между 1 и 3 месеца (в зависимост от химическия състав). Ако спрете да се мажете с крема против бръчки прекалено рано, няма как да видите резултат и да подхраните кожата добре.

4. Пропускате нощната грижа

Много дами смятат, че ако сутринта са сложили хидратиращия крем, вечерта след махане на грима, може да прескочат мазането. Истината е, че кожата почива най-добре нощем и именно тогава е най-добрият вариант да нанасяте силно хидратиращ или регенериращ крем.

5. Ползвате матиращи продукти без крем

Жените със смесена или мазна кожа правят какво ли не, за да не лъщят през деня. Има много матиращи продукти от декоративната козметика, които изсушават лицето. Затова е наложително преди да се намажете с фон дьо тена, пудрата, базата или нещо друго, да сте дали необходимата хидратация на кожата и след като попие, да започнете с гримирането.

6. Пиете малко вода

Сухата кожа е много по-склонна да образува бръчки от по-мазната. Не оставяйте тялото и кожата си дехидратирани! Пийте повече вода през деня.

7. Пропускате слънцезащитата

Съвсем нормално е да искате да имате хубав тен и на лицето. Но за да го постигнете, се изисква търпение и грижа. Не забравяйте да слагате силна слънцезащита през лятото и средна (фактор 15) през останалите сезони. Дори температурите да не са 30 градуса и нагоре, слънчевите лъчи нанасят щети на кожата.

8. Търкате прекалено силно

Дали при поставяне на грим или при махането му, агресивните движения по лицето се отразяват много зле на кожата. Лицето ви е изключително деликатно и при допира му трябва да залагате на нежни и плавни движения.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари