IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Естетсвени дълги и красиви нокти

9 януари 2013 15 40

Как да ускорите растежа им

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Предстои ви бляскаво парти или пък трябва да кумувате на сватба... поводи много да се изтупате с най-хубавите си дрехи и да заблестите. И тъй като ноктите са част от перфектната визия, дамите все по-често търсят професионална помощ при оформянето и оцветяването им.

Дължината също е важен фактор, който прави ноктите забележими и красиви. В салоните за красота има начин да получите желаната дължина с удължители или изкуствени нокти. Но ако държите да не слагате нищо изкуствено върху пръстите си, можете по естествен начин да ускорите растежа на нокътната плочка.

За целта следвайте тези съвети:

- Набавете си необходимата дневна доза от витамини А, В, С и D. Това става чрез храна или добавки, Те не само ускоряват растежа на ноктите, но и ги правят по-здрави.

- Активност, която включва пръстите ви като свирене на пиано, работа на компютър усилва кръвообращението в тях и това засилва растежа на ноктите.

- Не пропускайте да мажете ръцете си с хидратиращ крем. Поставяйте и заздравяващ лак върху ноктите, за да ги предпазите от чупене.

- Друг трик за бърз растеж на ноктите е като ги потопите в портокалов сок за десет минути. Той съдържа фолиева киселина и витамин С – и двете спомагат удължаването им.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари