IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Старайте се повече за красотата си през 2013-та

20 януари 2013 09 50

Как да станете по-грижовни към външния си вид

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Вероятно вие полагате грижи за кожата, тялото и косата си, но въпреки това сигурно сте прихванали някой лош навик по отношение грижата за красотата си. Ето защо януари месец е много подходящ да изкорените тези навици и да си създадете нови – по-ефективни и полезни за визията ви. Ето и нашите съвети по темата:

1. Обичайте кожата си.

Ново проучване на във Великобритания, направено между 7 хиляди жени, показва че една на всеки пет дами не харесва кожата си. Ето защо грижата за кожата трябва да се превърне във ваша рутина и то не само за кожата на лицето, но за кожата на цялото тяло. Не забравяйте дневния крем сутрин и нощния вечер като не пропускате областта на деколтето и шията.

Ползвайте очен крем, ако сте минали 25 години. Слънцезащитните продукти също за задължителни дори и през зимата. Мажете тялото си с хидратанетен крем след баня. Глезете ръцете и ходилата си със специални насищащи кремове.

2. Почиствайте грима си винаги.

Все още има много жени, които забравят да си измият грима когато се приберат късно вечер. Без значение колко сте уморена и колко рано трябва да ставате – винаги трябва да измивате лицето си от грима. Освен това редовно почиствайте четките и тампоните си за грим (сенки, руж, фон дьо тен). Иначе рискувате в тях да се завъдят бактерии, които могат да ви снабдят с акне.

Почиствайте лицето си с антисептични козметични препарати, които ще оставят кожата ви свежа и чиста. Предпочитайте продуктите с неутрален рН баланс, които са подходящи и за най-чувствителната кожа.

3. Потърсете професионален съвет от козметик и не си поставяйте диагнозите сами.

Ако имате някакви кожни проблеми, задължително посетете дерматолог или козметик. Много жени правят грешката да лекуват чувствителната си кожа сами на принципа „порба-грешка", отколкото да потърсят съвет от специалист. Ако сте загрижени за здравето на кожата си - независимо дали става въпрос за акне, розацея, екзема, псориазис и т.н., посетете лекар.

4. Не почиствайте лицето си с мокри кърпички.

Тези козметични кърпчики са удобно средство за премахване на грима бързо и лесно, но те са пълни с консерванти и стават само за случаите, когато нямате наблизо течаща вода. По-добре да наплискате лицето си с чиста вода, отколкото да го замазвате с такава кърпичка.

5. Не мийте косата си всеки ден.

Има жени с по-фин косъм, на които косата се омазнява често и затова те я мият всеки ден. Това е грешка, защото тя започва да се омазнява още по-бързо. Ежедневното миене на косата с шампоан води до измиване на защитния липиден слой на скалпа, а за неговото възстановяване са необходими от 48 до 72 часа. Ако косата ви наистина стои на клечки – купете си сух шампоан, който да втривате в нея и тя отново ще изглежда чиста, мека и „съживена" без да я мокрите.

6. Научете се до устоявате на изкушението да пипате пъпките си.

Много жени изстискват пъпките си (особено гнойните) и така още повече възпаляват лицето си. Така те минават не за 2-3, а за 7-10 дни. Има опасност около тях да се появят няколко нови. Затова се научете да имате търпение и да позволите на възпалението само да отшуми. Можете да използвате изсушаващ продукт за акне (може и да е с антибиотик), който да нанасяте само върху пъпката.

7. Отделете си време, за да се поглезите и отпуснете.

Съвременната жена има все по-малко време да си прави маски (овлажняващи, подхранващи, почистващи) за лице, за коса, да си пълни вана с ароматни соли, да отделя време за педикюра си, да си прави някакви други терапии при специалисти и т.н. Всички тези неща действат не само разтоварващо, но са и ефикасни за вашата красота. Затова си отделете по един час през уикенда за такива цели.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари