IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Козметичните продукти, от които нямате нужда

28 август 2013 06 15

Премахвайки някои продукти, вие ще спестите време и пари

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Всички жени искат да се поддържат, за да изглеждат максимално добре. С тази цел те купуват множество и най-различни козметични продукти. Повечето от тези разкрасителни средства обещават чудеса, но доколко ефектът им оправдава тези обещания? Въпреки това повечето дами продължават да ползват голям брой козметични продукти с надеждата, че все пак те имат някакво ползотворно действие. Някои от козметичните средства обаче са пълна загуба на време и пари. Вижте кои са те:

1. Шампоан и балсам против пърхот. Ако не може да контролирате пърхота, шампоаните против него не са решение, смята стилистът на знаменитости Хикари Тезука. Козметичните средства за миене на косата могат да изсушат скалпа, правейки състоянието ви още по-лошо. Ако подозирате, че страдате от заболяване като псориазис или екзема, които понякога образуват пърхот, говорете с вашия лекар.

В противен случай Тезука препоръчва третиране по старомодния начин – разресване на косата около 100 пъти с четка от естествен косъм. Това трябва да стане непосредствено преди всяко къпане. По този начин естествените масла се преразпределят и скалпът се стимулира.

2. Стягащ лосион за тяло. Когато си представяте гладка кожа без целулит за предстоящата си почивка, не включвайте в списъка стягащ лосион за тяло. Според експерти нито един такъв козметичен продукт няма да намали вашия целулит в дългосрочен план. Ако в действителност те имаха подобно действие, нямаше да се налага жените да спортуват или да ходят на антицелулитни масажи. Повечето стягащи лосиони за тяло съдържат кофеин и растителен екстракт, които подобряват притока на кръв, затова при тях може да има краткосрочен ефект ма повърхностно ниво.

3. Продукти за подобряване цвета на косата. Според стилиста на редица знаменитости Ник Арохо подобни козметични средства не могат да служат като боя. При тях всъщност съществува голямо опасност да не съвпаднат с вашия цвят на косата, като по този начин се увеличава рискът от неравномерно оцветяване тип „кичури“. Арохо смята, че шампоаните за поддържане на цвета съдържат повече добавки, което ги прави по-скоро вредни за косата, отколкото полезни.

4. Крем за бръснене. Преди да се появят душ геловете, кремовете за бръснене имали за цел да омекотят космените фоликули и да помогнат на бръснача да преминава върху кожата по-лесно. Тъй като днес душ геловете съдържат много глицерин, те спокойно могат да изземат функцията на кремовете за бръснене.

5. Серуми срещу заплетени краища на косата. За съжаление, цъфтящите краища не могат да бъдат поправени със серуми. Всъщност тези продукти могат временно да омекотят косата, създавайки грешно впечатление за успех. Само след 24 часа обаче краищата отново ще бъдат заплетени. Единственото решение на този проблем е подстригването.

6. Слънцезащитни лосиони с висок фактор. Крем с фактор 50 + дава на хората измамно чувство на сигурност и те могат да се отнесат много по-безотговорно към излагането на слънце. Защитен фактор 30 може да свърши чудесна работа, ако разполага с широк спектър на защита и когато се прилага равномерно и често.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари