Какво е посрещането на Нова година без богата трапеза и много алкохол? Въпреки предупрежденията на специалистите да се внимава с консумирането на спиртни напитки, със сигурност много от вас няма да се вслушат в него и ще полеят подобаващо края на 2012. На другата сутрин обаче, ще се проклинат за това.
Наред със стандартните народни лекове срещу мархмурлука – като айрян, шекмбе чорба, сок от кисело зеле можете да сложите и аспержите. Ново южнокорейско проучване съобщава, че този зеленчук помага в борбата с главоболието след тежък запой.
Пръчковидният зеленчук съдържа в състава си аминокиселини и минерали, които са идеални за облекчаване на симптомите от препиването и за предпазването на клетките на черния дроб от токсините.
За да не ви бои глава, хапнете малко аспержи преди да започнете да пиете.
Южнокорейските учени установили, че листата на зеленчука съдържат повече полезни аминокиселини и минерали от стеблата. Те по-ефикасно предпазвали черния дроб и облекчавали махмурлука.
Споменатите аминокиселини стимулират ензимните функции на организма, които ускоряват разлагането на алкохола в човешкото тяло.