IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пет любими здравословни храни

1 октомври 2013 08 40

С какво обичат да се глезят хората, които спазват здравословен хранителен режим?

Снимка: Dreasmtime

Снимка: Dreasmtime

Правилното хранене е трудна задача, особено за хората, които са свикнали да се хранят с вкусна, но вредна храна. Много хора смятат, че здравословната диета изключва всякакъв вид удоволствие от храната. Истината обаче е друга. Тези, които са избрали да консумират полезни храни, също изпитват наслада от храната. Ето кои са някои от техните любими здравословни храни:

1. Нискомаслено кисело мляко. Това е вкусна и питателна храна, особено за хора, които мислят за своето тегло. Киселото мляко може да се използва в чист вид за закуска или междинно хранене, както и като марината за риба.

2. Бадеми. Те са идеален вариант за междинно хранене, защото с много малко количество човек се чувства наистина сит. Важно е да не се прекалява с тях, защото могат да имат негативен ефект върху теглото. От друга страна обаче бадемите ще ви помогнат да не се чувствате гладни за по-дълго време, като същевременно с това ви гарантират дневната норма витамин E и други хранителни вещества.

3. Фъстъчено масло. Повечето хора смятат, че като цяло маслото се вписва в групата на нездравословните храни. Известно е, че фъстъченото масло е идеален заместител на нормалното. Ако го консумирате в умерени количества, това ще задоволи нуждата ви от нездравословни храни, както и ще се отрази много добре на вашето сърце.

4. Авокадо. Тази храна е известна с множеството си здравословни ефекти, защото дава необходимия тласък на организма от витамини и минерали. Авокадото може да се използва в салати или разбито на пюре като гарнитура.

5. Сьомга. Може би този вид риба е един от най-полезните. Не само защото съдържа полезните омега-3 мастни киселини, но и защото е чудесно допълнение към всяка здравословна диета. Също така консумацията на сьомга увеличава приема на протеин.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари