IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Напитка от растение е здравословна алтернатива на сока

15 март 2014 11 40

Производителите твърдят, че в нея се съдържа естествено съединение, което понижава кръвната захар

Снимка: The Simply Great Drinks Company

Снимка: The Simply Great Drinks Company

Много хора предпочитат натуралните сокове пред фрешовете. Едно заради тяхната по-ниска цена, второ заради времето, което спестяват на човек. В тях обаче се съдържат много вещества, които никак не са полезни. Едно от тях е добавената захар, която може да причини затлъстяване и сърдечносъдови заболявания.

За щастие, може би вече има здравословна алтернатива на разпространените натурални сокове. Компания твърди, че е измислила революционна напитка, която може да противодейства на негативните ефекти от захарта. Въпросната напитка съдържа естествено съединение, наречено пинитол, което се получава от растението бугенвилея.

Производителите на иновативния сок твърдят, че той може да смекчи някои от вредните ефекти, свързани с приема на захар. Например, напитката понижава повишените нива на кръвната захар, които се случват в тялото, след като човек консумира нещо сладко.

Съставката пинитол е регистрирана като добавка за профилактика на заболявания, свързани с начина на живот от Администрацията по храните и лекарствата. Също така наскоро пинитолът беше одобрен официално като ефикасна естествена съставка за превенция на диабет в Южна Корея.

Компанията The Simply Great Drinks е създала сокове с екстракти от ябълка, рожков и грозде. Напитките са създадени от екип от биомедицински консултанти, водени от доктор Сепе Сехати. Според експертите консумацията на 125 милилитра от напитката всеки ден в продължение на 12 седмици е достатъчно, за да се постигне желания ефект върху кръвната захар, пише вестник Daily Mail.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари