IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Това лято арабският свят ще се сдобие със сладолед от камилско мляко

19 март 2012 11 22

Фирма пуска разхлаждащата вкусотия в четири вида

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Жегите настъпват и скоро най-любимата храна за хората ще бъде сладоледът. Особено в страните, където слънцето пари с пълна сила. Това лято жителите на Обединените арабски емирства ще могат да се разхладят със сладолед, приготвен от камилско мляко, съобщи агенция ЮПИ.

Със създаването на лятното изкушение се е заела фирмата Al Ain Dairy, която вече е разработила 4 вида сладолед. Те са с вкус на фурми, карамел, шоколад и шафран.

Компанията планира да пусне на пазара и камилско мляко, като така се надява да завземе ниша, където почти няма конкуренция. То ще бъде чисто или с аромати на шоколад, фурми, шафран, кардамон и рози.

В сравнение с кравето мляко, камилското е малко по-солено и доста по-здравословно. То има ниска масленост – 2-3% и понижено количество захари. Освен това няма начин да провокира алергични реакции, тъй като е лишено от беталактоглобулин - протеин, който
предизвиква алергия към млечните продукти. Камилското мляко е полезно, защото е богато на минерали и витамин С.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари