IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Традицията „закуска, обяд, вечеря“ постепенно отмира

4 април 2012 14 17

Повечето от нас се хранят по два пъти на ден

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Колко от нас наистина имат време в забързаното си ежедневие за спокойна закуска, обилен обяд и класическа вечеря? Малцина. Поне това показва прочуване, направено във Великобритания.

Традицията за три хранения дневно постепенно отмира. Резултатите от въпросното проучване, показват категорично, че повечето съвременни хора от западните общества се хранят само по два пъти на ден.

Над половината от участниците в анкетата, поръчана от дружеството Benenden Healthcare пропускат закуската, а една трета редовно се лишават от обяда. Един на всеки четирима души залъгва глада си с леки закуски в службата и сяда на трапезата едва за вечеря.

Средно хората се хранят нормално само 11 пъти седмично, като повечето ястия са приготвени на микровълновата фурна заради липса на време или от умора. Една четвърт от участниците в допитването консумират само по две готвени ястия в седмицата.

"Дните на традиционните три хранения вече са минало. Забързаният начин на живот не ни прави услуга. Готвенето отмира, а качеството на храненето се влошава. Това може да доведе до редица здравословни проблеми", казва Джейн Купър от дружеството, поръчало проучването.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

azazazazazaz ( преди 11 години )
До Karina:Напълно подкрепям усилията ти! Ние по същия начин се стараем да консумираме готвена и качествена храна 3 пъти на ден и освен това и се наслаждаваме като си похапваме цялото семейство на масата, а не открак! Искам да отбележа, че всички сме трудово заети, но намираме време и за това!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Karina ( преди 11 години )
ПОлагам сериозни усилия да не позволявам работата и интернет да вземат връх над нормалния живот и домашния уют. ЗАкусваме със семейството ми, обядвам готвена храна до офиса и вечеряме заедно БЕЗ телевизор. По-трудно е сандвичи пред компютъра, но имам реален живот и не съжалявам!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
albena.bell ( преди 11 години )
Аз дори тренирам по такава система "Фучехи" с две хранения... а и тя не е нова.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар