IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ползите да гледате страшни филми

30 октомври 2018 09 40

Знаете ли, че те помагат в изгарянето на калории?

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

Страшните филми са доста популярни и пълнят салоните от десетилетия. Освен кошмари и нежни прегръдки от любимия, те могат да ви донесат още доста неща. Например:

Горят калории

Изследване, проведено през 2012 от британския университет Уестминстър, кара 10 души да гледат различни страшни филми. През това време е наблюдаван техният прием на кислород, сърдечният ритъм и т. н. Участникът, гледал най-страшния филм, на няколко пъти подскачал от уплах, което довело до разход на 184 калории. Според експертите подобен разход на калории се равнява на 40-минутно ходене. А причината за него е освобождаването на хормона адреналин. Той повишава сърдечния ритъм, без да извлича енергия от тялото.

Повишава имунната система

Друго изследване, публикувано в сп. Journal Stress, разкрива, че гледането на страшен филм може да повиши имунитета в краткотраен план, повишавайки циркулацията на кръвта и броя на белите кръвни телца, които се борят с инфекцията.

Повдига настроението

Освобождаването на негативни емоции и енергия повишава настроението, убедени са психолозите. Хората се чувстват по-малко тъжни, изнервени и нещастни, след като са гледали страшен филм.

Интересно! За да изпитате споменатите ефекти, трябва да се страхувате по време на филма. Внимавайте колко страшни филми избирате! Те може да окажат влияние на психиката ви и след това да ви „преследват“ дълго време. При децата това е още по-страшно, защото може да доведе до сериозен уплах и дори след като пораснат, да таят в себе си страхове.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари