IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изпробвано от редактора: Разчистване на стари гримове

6 ноември 2019 17 30

Всяка жена има сенки, които не помни кога е купила

Istockphoto

Есента е един от любимите ми сезони. Наскоро нейните златни оттенъци и разглеждането на идеи за грим, подходящи за сезона, ме накараха да извадя несесера от шкафа. А аз не съм от онези жени, които ползват сенки всеки ден.

И така, вдъхновена от най-новите тенденции, потърсих една от палитрите ми, която преди много използвах. Тя е със светло и тъмно златисто, както и два цвята зелено, които обожавам. Гримирах се и това повдигна настроението ми, но за кратко. На излизане от нас се сетих преди колко години съм си купила въпросните сенки и ми стана лошо. Трябвало е да ги изхвърля отдавна, но кой да чете за срока на годност?!

След констатацията, че сигурно 50% от гримовете ми са за изхвърляне, се прибрах у нас и започнах да разглеждам с какво разполагам. Първо отместих настрана онова, което ползвам в момента и прегледах етикетите. Всичко беше наред – нещата са в срок. После не можах да кажа същото за някои други неща, които бях забравила или за последно съм ползвала през лятото. Трябваше да кажа „чао“ на черния си молив за очи, поне няколко вида сенки, основа за грим, бронзиращи перлички, подарени ми в студентските години. Отваряйки ги, част от тях миришеха странно.

гримове

IStockphoto

Накрая несесерът ми олекна. Дадох си сметка, че просто съм ползвала някои продукти, които са изтекли от години или пък съм се излъгала да се възползвам от промоции, заради които съм се сдобила с гримове, чийто срок на годност свършва 1-2 месеца след покупката.

Експеримент на редактора: Помага ли кокосовото масло при напукани устни?

След като се разделих с доста от гримовете, си направих списък с нещата, от които реално имам нужда. Преди да отида до някой магазин за козметика обаче, почистих основно белия ми кожен несесер и изпрах едно портмоне, в което държах по-дребни гримчета и кремове, за да елиминирам бактериите, които е имало вътре заради старите гримове.

грим

IStockphoto

Запушени пори, омазняване на кожата, пъпки, раздразнение. Това са само част от страничните ефекти от използването на гримове с изтекъл срок на годност. След като направих разчистването, което съм отлагала несъзнателно, мога да кажа, че определено ще чета по-старателно етикетите на онова, което купувам и ще следя докога са годни.

За първи път почистих лицето си с ултразвук. Какво се случи?

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари