IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Режимът на Кендъл Дженър

11 май 2020 16 30

Диета, тренировки и време с приятели

Снимка: БГНЕС

Поддържането на добра фигура се превърна в основна цел на много дами по света. Диетите и фитнеса станаха техни най-добри приятели, а качването на кантара замести сутрешното кафе. И докато някои смятат, че перфектното тегло се дължи на идеални гени, то други полагат огромни усилия, за да постигнат желаната цел.

Стегнатото тяло е особено важно, когато си модел. Това много добре го знае и Кендъл Дженър, която е един от ангелите на Victoria's Secret. Въпреки че вече няма да има шоу, на което да се радваме на красивите модели на марката, това не означава, че момичетата не продължават да спазват строг режим.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kendall (@kendalljenner) on

Кендъл, както и много други нейни колежки, имат договори с различни компании, които ги задължават да изглеждат добре. Затова Дженър не се отпуска и дори поддържа форма по време на карантината. Тя избира да гледа на ежедневния си режим като на балансиране между правилно хранене и тренировки.

Супермоделът работи с холивудския треньор Гунар Питърсън, който създава тренировъчен режим, включващ силови упражнения, кардио и сесия само за коремната област. Дженър признава пред „Harper's Bazaar“, че обича да тренира рано сутрин, за да тонизира тялото си. 

„С треньора ми правим доста упражнения за корем, а понякога ходя и на уроци по кикбокс“.

Преди да се появи на корица или на модния подиум, Кендъл увеличава физическата си натовареност. Питърсън, който е работил с Кейт Бекинсейл, Дженифър Лопес и София Вергара, разкрива, че Дженър има добри гени, но стегнатото ѝ тяло е резултат от отдадената ѝ работа и последователност. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kendall (@kendalljenner) on

„Хората не вярват, че едно момиче може да кляка, да вдига тежести и да прави лицеви опори“, казва той пред „US Weekly“. Добавя, че клиентката му прави и доста натоварени кардио сесии и не пропуска и ден във фитнеса. Дженър обаче признава, че не си пада много по тичането, а по-скоро би вдигала тежести. „Все пак бягам, защото ми се налага“. 

Тъй като сега, по време на карантината, фитнес залите са затворени, Кендъл е принудена да тренира у дома. През 2018 година тя споделя 11-минутната си тренировка за коремни плочки, в която са включени общо 13 упражнения – 7 вида планк, 5 вида crunch и вдигане на всеки крак за 15 секунди.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kendall (@kendalljenner) on

Диетата на супермоделът също е доста строга. Тя, както и Дженифър Анистън, залагат на чист протеин заедно с много плодове и зеленчуци. В един ден на Дженър има в четири хапвания.

Закуска: яйца с авокадо и купичка овесени ядки.

Обяд: Пиле с кафяв ориз.

Снак: Сурови зеленчуци с хумус.

Вечеря: Суши, веган спагети Болонезе или пица „Маргарита“.

Като част от балансираното хранене, Кендъл намира място и за десерт. Тя споделя, че в гримьорната ѝ винаги има няколко сладки неща, чипс, хумус или моркови. Супермоделът признава, че обича всичко вредно – пица, пържено пиле и други. „Също така съм обсебена от сладоледа. Мога да го ям всеки ден, но се опитвам да го ограничавам до два пъти в седмицата“, казва тя пред „Harper's Bazaar“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kendall (@kendalljenner) on

Колкото до грижата за ума и доброто си състояние, звездата обича да прекарва време с приятели. Тя е говорила открито за борбата си с изтощителната тревожност и как медитацията ѝ е помогнала да подобри психическото си здраве. „Започнах да ходя на сесии четири дни в седмицата и това сериозно промени психиката ми“. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kendall (@kendalljenner) on

Дженър допълва, че трябва да спи между 7 и 8 часа на денонощие, за да бъде напълно подготвена за следващия ден. Тя дори се тренира да заспива във всяко превозно средство, тъй като прекарва голяма част от годината в кола или самолет. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари