IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фитнес извън залата: Треньорът на Ариана Гранде с диетичен и тренировъчен план

22 май 2020 10 30

Ключът към добрата фигура се крие в крачките

Снимка: БГНЕС

Звездният треньор Харли Пастернак ви кани да влезете в обувките на известните му клиенти. Е, не в истинските Christian Loubotin на Ариана Гранде или Giuseppe Zanotti на Лейди Гага, но в метафоричните им маратонки за тренировка. Тези, които те използват, за да изминат около 12 хиляди крачки всеки ден докато трае забраната за посещения на фитнес зали.

В Лос Анджелис е позволено да се разхождате, ако спазвате социална дистанция и носите предпазни средства. Затова първото нещо, което Пастернак прави, когато карантината се настани в живота на американците, е да снабди клиентите си с фитнес гривни, които да измерват крачките им. „Отидох и ги оставих пред вратите им“, казва той пред E!News. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Harley Pasternak MSc (@harleypasternak) on

Към тях е добавил и инструкции как звездите да се придържат към тренировъчния си план. Това означава те да извървят 12 хиляди крачки на ден, което се равнява на 9 км. Те могат да обикалят квартала, да се качват по стълби, да тичат или каквото намерят за добре. Важното е да постигнат определените крачки. 

Именно по този начин Джесика Симпсън бавно, но славно стига до желаните килограми, след като ражда дъщеря си през март 2019 година. Освен че ходенето помага за бързото отслабване, Пастернак казва, че сега е много важно да бъдем сред природата и да подишаме чист въздух. 

„Психичното ви здраве има нужда от това, както и физическото. Излагането на слънце и дозата витамин D ще ви се отразят добре. Затова сложете маска и отидете на разходка“, съветва той. След това е време да обърнете внимание и на съня си. Според треньора, по време на изолацията сериозно сме променили графика си за спане и често не се наспиваме.

Добре е да следите по колко часа спите на денонощие. Може да си водите дневник или пък да използвате различни приложения, които отмерват времето ви за сън и ви напомнят кога трябва да лягате, за да получите нужните часове. Трябват ви поне 7 часа на денонощие, за да се чувствате добре на следващия ден. За да постигнете това, трябва да забравите за социалните мрежи и сериалите преди лягане. Също така е добре да оставате по един час на ден без интернет и просто да се наслаждавате на тишината. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Harley Pasternak MSc (@harleypasternak) on

Докато се опитвате да следвате тези здравословни съвети, е време да помислите и за диетата си. Пастернак казва, че жените трябва да приемат 25 грама захар на ден, а мъжете – 36. Той споделя своето любимо меню за деня, което се състои от полезни и засищащи ястия.

Закуска: Бъркани яйца със спанак, авокадо, лют сос и къпини.

Обяд: Пуешко месо с червена чушка, обвити в нисковъглехидратна тортила.

Вечеря: Морски дарове.

Десерт: Ядки или зеленчуци с хумус. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Harley Pasternak MSc (@harleypasternak) on

А когато искате да се отдадете на нещо забранено, Пастернак съветва да си направите нещо вкусно. „Мисля, че животът се основава на баланс и ако ще правите нещо, правете го добре“. Той споделя, че два пъти в седмицата приготвя печива с децата си. Десертите им също са много вкусни, но трябва да са точното количество, за да не остават за другия ден. 

Съветът му за тренировка е да постигате тези 12 хиляди крачки, независимо дали тичате, ходите бързо или се разхождате в парка. „Просто движете тялото си“. Той смята, че можете да постигнете желаните резултати, ако се отдадете напълно на процеса и излизате пеша по 10-20 минути пет дни в седмицата. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари