Дженифър Лопес е жената, на която искаме да приличаме. Тази година тя ще навърши 51 години, но продължава да изглежда чудесно и дори за миг не се отпуска. Изпълнителката спазва строг хранителен режим и поддържа мускулите си чрез постоянни тренировки, които не спря дори по време на изолацията.
Макар да не ни се вярва, имало е моменти, в които Джей Ло изобщо не харесвала фигурата си. Това се случва след раждането на близнаците Ема и Макс, когато звездата решава напълно да промени диетата си. „Гледах се в огледалото и не можех да повярвам колко съм напълняла“, казва тогава тя.
Започва да тренира усилено и успява да свали повече от 10 кг. „Трябваше да променя начина си на хранене, след като родих близнаците“. В момента Лопес споделя, че яде много по-малко от преди и това, което най-много ѝ липсва, е хлябът. По пътя към заветната цел изпълнителката е следвала за кратко веган диета, но в момента вече яде пиле, сьомга и други меса.
Какво е дневното меню на Дженифър Лопес?
Закуска
Преди да хапне каквото и да било, Лопес започва деня си с лимонена вода. След това е време за обилна закуска, в която се включват бъркани яйца и три вида зеленчуци. В някои от дните обаче звездата не иска да яде и затова залага на смутита, направени от вкусни боровинки, ягоди, канела, мед, протеинов прах и мляко.
Както много други звезди, които внимават с фигурата си, Джей Ло е изключила кофеина от менюто си и залага само на вода и пие по седем чаши на ден.
Обяд
Що се отнася до сериозните порции, изпълнителката се опитва да яде основно здравословни неща. През 2018 година личният ѝ треньор Трейси Андерсън споделя, че кара клиентката си да яде чисти продукти, защото има нужда от енергия за тренировките. Всичко, което се слага на масата е прясно и често съдържа голямо количество протеин.
Годеникът на Лопес, Алекс Родригес, разкрива, че тя яде много салати на обяд. Звездата пък споделя, че любимият ѝ обяд е салата от къдраво зеле, тиквени семки, сос чили кон кесо, шалот и зехтин.
Вечеря
През 2016-а Дженифър казва пред списание „Us“, че семейството ѝ залага на много зелени зеленчуци като аспержи, брюкселско зеле, броколи и къдраво зеле. Тя допълни, че обожава да приготвя ястията си сама и най-много обича да прави неща от Пуерто Рико, където е израснала. Рецептите ги взима от майка си.
Джей Ло отказва да яде ориз.