IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

7 кухненски пособия, от които се нуждаете, ако сте на кето режим

21 август 2020 15 00

За да може да се храните по план

Снимка: Istockphoto

Правенето на диети и следването на определен режим е доста досадно. Не само, че не можете да ядете всичко, което искате, но и ограниченията са свързани с конкретен начин на приготвяне на храните, които изисква креативност, упоритост, време и конкретни кухненски пособия.

В началото ще ви е доста трудно, но добрата новина е, че после става рутина и дори не се замисляте дълго за готвенето на кето храните, които ви помагат да сте в топ форма.

Ето и какво трябва задължително да присъства в кухнята ви, за да спазвате успешно ниско въглехидратния режим.

Блендер

Почти всеки диетичен/здравословен режим на хранене включва някакъв вид смути. И то в ежедневна консумация, така че по-добре да си улесните живота и да се снабдите с блендер.

Кухненски кантар

Дори на кето, пак трябва да броите калории. А те са свързани пряко с грамажа на храната. Рецептите с малко въглехидрати също изискват прецизност и за да готвите с правилните количества се нуждаете от кухненска везна.

Буркан за масло

Ако сте на кето режим, то вие със сигурност консумирате повече масло. Не е нужно всеки път да го претопляте на микровълновата. По-добрият вариант е да държите в стъклен буркан с добра изолация на капачката на стайна температура.

Ренде

Освен да блендирате, може да се наложи и да рендосвате плодове и зеленчуци. Не само, че на вкус ястието се променя, но и можете да си играете и с по-нестандартни комбинации, когато продуктите са настъргани на ситно.

Мерилна лъжичка

Някои продукти не са на грамаж, а на мерилни лъжички в рецептите. А и самите лужички имат конкретен обем, който ще ви улесни при прецизирането на съставките в рецептата.

Незалепващ тиган

Тиганът с незалепващо покритие е изключителен помощник без значение на какъв здравословен режим сте. Той ви позволява да готвите с по-малко мазнина, което означава и по-малко калории. А и ястията на тиган стават по-лесно, по-бързо и по-чисто с него.

Уред за вакуумиране

Тази малка джаджа ви помага да пакетирате различни храни, заготовки и готови ястия. А когато човек е на режим, то той често трябва да планира храненето си дни напред и да се подготвя за него.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари