IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да убиете лошото настроение на мига?

27 декември 2020 21 00

Прогонете лошите мисли

Снимка: Istockphoto

Случвало ли ви се рязко да се почувствате тъжни и нещастни? Сякаш ви облива депресивна вълна и не можете да разберете какво я е провокирало? Подобни смени на настроенията не са нетипични дори за здрави хора без ментални заболявания. Може да ви е паднала рязко кръвната захар, някой от хормоните ви да се е повишил, може да сте се присетили за нещо тъжно или нещо да ви е ядосало. Може дори да сте били на ръба от известно време и съвсем дребно действие да е „обърнало каруцата“ и да сте избухнали.

Причината е важна, но също така е важно да реагирате веднага, особено ако сте на публично място и да се овладеете преди да сте събрали погледите на всички.

Ето какво можете да направите, което веднага ще повиши настроението ви и ще накара негативната емоционална вълна да отмине:

Движение

Ако сте в офиса, излезте за секунда отпред, направете няколко тегела и се върнете.

Ако сте у дома, можете да си пуснете някоя тренировка. При движение се освобождават ендорфини, които носят усещане за щастие и спокойствие.

Пуснете си музика

Музиката доказано успокоява. Любима песен повишава нивата на серотонин (хормон на щастието). Ако сте у дома можете и да си попеете, веднага ще изгоните негативните мисли.

Хапнете нещо сладко

Сладкото повишава кръвната захар и настроението. Особено шоколадът. Черният шоколад съдържа и магнезий и като цяло е по-здравословен, така че го препоръчваме.

Направете добро дело

В този момент едва ли ви е до геройски подвизи, но и най-малкият мил жест ще прати позитивна енергия към вас. Благодарността е безценна и ще се почувствате по-добре, след като сте направили нещо добро.

Прочетете нещо забавно/изгледайте забавно видео

Усмивката може да прогони вашето лошо настроение. През лаптопа или телефона можете лесно да достигнете забавни видеа, вицове, мемета и без да се усетите вече ще сте се разсеяли от неприятния момент и ще се смеете.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари