IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 начина да подобрите настроението си до 5 минути

24 август 2020 08 40

Не позволявайте на негативизма да ви обзема

Снимка: Istock

Човешкото настроение зависи от редица фактори. Понякога можете да контролирате своето, но има моменти, в които хормоните ви вземат връх и от еуфория изведнъж изпадате в депресивно и тревожно състояние, без дори да разберете причината. Когато това се случи, не трябва да го оставите само да отмине, тъй като може да прерасне в нещо по-сериозно, а вземете мерки.

Повечето начини за повишаване на настроението изискват време, ни има няколко трика, които ще ви помогнат веднага да се почувствате по-добре в рамките на 5 минути. Опитайте това:

Вземете си релаксиращ душ

Повечето хора, влизат под душа единствено с идеята да се измият. Този път направете нещо различно. Оставете топлата вода да облее и отпусне хубаво мускулите на врата, гърба и раменете ви. Парата ще подобри и дишането ви, а миризмата на любим аромат за тяло, ще ви накара веднага да се почувствате по-добре.

Подушете лимон

Съвсем сериозно, лимоните повишават настроението! Японски изследвания показват, че ароматът на специфични растения понижава автоматично стреса и се отразява на настроението. Сред тях са лимон, лавандула, босилек.

Танцувайте

Активиране на тялото под ритъма на харесвана музика прави чудеса! Това е така, защото при танцуване се освобождават ендорфини и позитивни невротрансимтери.

Разгледайте вдъхновяващи видеа/снимки

Малко пухкаво кученце, снимка на вкусно любимо ястие, пейзажа на екзотичен остров … визуалните стимулации веднага ще отнесат съзнанието ви някъде другаде и негативната емоция ще бъде заменена с друга.

Поговорете с близък човек

Това действа успокояващо, защото автоматично се отпуската в компанията на скъп човек и се чувствате обичани и защитени. Ако е пред вас, можете да го прегърнете. При физически контакт с любим човек също се освобождават ендорфини, които ще ви накарат да се почувствате щастливи.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари