IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тренировките на звездите: Чарлийз Терон и Майкъл Б. Джордан

28 януари 2021 08 30

Плюс Джейк Джилинхол и Мат Деймън и как всички те влизат във форма за ролите

Снимка: БГНЕС

През последните години все повече актьори започнаха да се подлагат на тежки тренировки, за да влязат във форма за своите персонажи в екшън филмите. Понякога част от звездите сами правят каскадите, вместо да се доверят на дубльори или професионални каскадьори. Всеки знае за Том Круз, който неведнъж се е контузвал на снимачната площадка, защото се е опитал да скочи от сграда върху сграда, но в Холивуд има и други смели актьори.

Наскоро Чарлийз Терон призна, че е трябвало да се подложи на операция заради контузия по време на снимките, като се е опитала да направи сама опасна каскада. Майкъл Б. Джордан, Джейк Джилинхол и Мат Деймън са другите смелчаги, които понякога изпълняват екстремни сцени съвсем сами. За да бъдат подготвени за всичко, те се подлагат на тежки тренировки, които започват още щом получат ролята.

Ето как Чарлийз Терон, Майкъл Б. Джордан, Мат Деймън и Джейк Джилинхол влизат във форма

Чарлийз Терон

За ролята си в The Old Guard Терон е прекарала четири месеца в обучение на бойни техники. Там тя играе безсмъртен войн, който в продължение на векове усъвършенства стила си на борба, за да елиминира враговете си.

За да бъде в пълна готовност за натоварването, Терон е работила четири месеца с учител по бойни изкуства, който е бил нает от продукцията. Дани Ернандес я е научил на множество техники, използвани в бойните спортове. „Тя трябваше да се научи как да се бие, както и различни хватки и техники от айкидото, джудото, каратето и бойното изкуство ХЕМА“, казва Ернандес пред Insider.

Двамата са тренирали по три-четири часа на ден. И въпреки че това звучи като трудна задача, всъщност сесиите са се състояли от съвсем обикновени упражнения. Според Ернандес, Чарлийз всеки ден е правила разтягане, совалки, клякания, базови движения от бойните изкуства пред огледало, както и спаринг тренировки.

Майкъл Б. Джордан

Майкъл Б. Джордан спечели публиката с ролята си в Creed и трябва да благодари не само на себе си, но и на треньора Кори Калиет. Двамата започват да работят, когато актьорът е избран за Fantastic Four, но вдигат летвата за Cred.

Тренировките на Джордан са били шест дни в седмицата и са включвали седем упражнения. Започвали са с 45-60-минутно кардио, след това три серии от 25 клякания, 1 км тичане на пътечка, две серии по 10 лицеви опори, четири серии от вдигане на дъмбели, три серии от 20 скачания на въже и бърпита, както и боксьорска тренировка.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Creed (@creedmovie)

„Спомням си, че когато започнахме, Майкъл не можеше да вдигне и 11 килограма, но постепенно видях как самочувствието му се вдига и започнахме да постигаме резултати“, казва Калиет през 2015 година. Той добавя, че в момента актьорът скача на въже по-добре от останалите му клиенти.

След Creed предизвикателствата за Джордан не спират. Той получава роля в Black Panther, където всички видяхме какво е постигнал във фитнеса. Стегнатото му тяло беше на показ през по-голямата част от филма и няма да ви виним, ако това е единственото, което помните от лентата.

За да постигне тази фигура Майкъл отново се доверява на Кори Калиет. Тогава обаче двамата се фокусират върху изграждането на мускулна маса и затова започват да вдигат повече тежести. Тренировките продължили шест дни в седмицата за пет месеца. Джордан ядял по шест ястия на ден през този период.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Laraib (@lahryb)

По време на снимките на Black Panther тренировките продължават, като включват отново вдигане на тежести, лицеви опори, мъртва тяга и клякания. За да може Майкъл винаги да е заинтересуван от упражненията, Калиет винаги е добавял нещо ново. „Методът, по който тренирам, никога не може да е скучен“, казва той.

Джейк Джилинхол

Помните ли, че Джейк Джилинхол играеше боксьор в Southpaw? Той губи съпругата си още в началото на филма и започва да търси отмъщение. За да бъде като истински спортист, актьорът прекарва шест месеца във фитнеса преди да започнат снимките. Доверява се на професионалния боксьор Тери Клейбън, който го посвещава във всички тайни на спорта.

Тренировките на двамата са се състояли от 2000 лицеви опори, три часа бокс и три часа кардио и вдигане на тежести. Джилинхол е ходил два пъти на ден на фитнес, където е прекарвал общо шест часа.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SOUTHPAW (@southpawmovie)

След като започват снимките на Southpaw, той и режисьорът Антони Фукуа продължават с упражненията всеки ден преди работа.

Мат Деймън

Четири години след като участва в The Bourne Legacy, Мат Деймън се завръща към екшън поредицата с филма Jason Bourne през 2016 година.

Според личния треньор на актьора, уредът „VersaClimber“ е отговорен за стегнатата му фигура. Благодарение на него, се обработва цялото тяло, докато се дърпате нагоре-надолу с ръце и крака в изправено положение. Все едно изкачвате планина, но по най-бързия възможен начин.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JASON WALSH (@risemovement)

Мат Деймън дори сподели видео, в което тренира на уреда, показвайки колко бързо може да се изкачва. „Ако можехте да му видите лицето след това, беше невероятно. Седна до стената и изглеждаше така, сякаш всеки момент ще припадне“, казва треньорът Джейсън Уолш.

Ежедневните тренировки на Деймън са се състояли от 100 коремни преси, 300 лицеви опори, 50 клякания, 50 Squat Jumps, набирания с 15-килограмова тежест на кръста и клякания на един крак с 56-килограмов дъмбел във всяка ръка.

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари