IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хигиенни бюти навици, които често пропускате

8 август 2021 21 00

Измиване на лицето и душ не са достатъчни

Снимка: Istockphoto

Ежедневните бюти навици не са просто въпрос на суета, а и на хигиена. Това, че нещо не се вижда, не означава, че го няма и че не може да причини възпаление или раздразнение на кожата. Красотата започва отвътре и не приключва с обезкосмяването и гримирането. Ето какво не трябва да забравяте, когато св грижите за визията и хигиената си:

Почистване под ноктите

Вече свикнахте да си миете ръцете редовно, но колко често чистите мръсотията под ноктите си? Дамите с тъмен лак за нокти, често забравят да почистят тази част, тъй като не виждат какво се събира отдолу. Дори обаче да не ровите в пръста и да не извършвате много домакински дейности, под ноктите ви се завират различни вещества, които може и да не се виждат на пръв поглед. За да почистите добре, си купете четка за нокти. Сложете малко течен сапун или дори душ гел върху нея и минете под ноктите. Правете това поне веднъж на 2-3 дни.

Почистване на ушите

Най-често се сещаме да чистим ушите, когато ни засърбят. Лекарите не препоръчват ежедневно почистване с клечки за уши, но поне веднъж на 3 дни е хубаво да го правите, а не да чакате да се събере голямо количество ушна кал и да ви сърби.

Крем за пети и стъпала

Със сигурност няма да забравите да сапунисате тялото си под душа. И докато за някои кремовете за тяло са опция в зависимост от кожата им, то мазането на стъпалата с омекотяващ крем вечер е често пренебрегвано от дамите. Истината е, че кожата на стъпалата и петите загрубява бързо и се амортизира, ако не се грижите за нея. Особено ако се движите повече или спортувате редовно. Не чакайте петите ви да изсъхнат и да се нацепят, изпращайки зов за помощ, а започнете да ги обгрижвате още сега.

Вода за уста

Миенето на зъбите не се изчерпва с пастата за зъби. Водата за уста има много ползи – като допълнително почистване на бактериите, дезинфекция, стягане на венци, защита от плака, осигуряване на свеж дъх. Така че я вкарайте като стъпка в грижата за вашите венци и зъби.

Подмиване след тоалетна

В идеалния случай – ставате, закусвате, пиете кафе (може и да не пиете) и след това посещавате тоалетната по график. Какво правите след това. Взимате ли си душ?

Добрата хигиена след ходене до тоалетна по голяма нужда изисква и качествено измиване на деликатното място. Понякога тоалетната хартия не е достатъчна и ако се запази мръсотия по бельото ви може да се разнесе и към по-деликатната зона и да стане причина за инфекция или дразнение.

Все пак водата е още едно средство след хартията, което може да ви даде усещане за комфорт и чистота. Ако ви се случи да сте навън в такава ситуация, можете да се почистите допълнително с интимни мокри кърпички или бебешки кърпички. 

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари