IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Каква е тайната на изваяните ръце на кралица Летисия?

1 юли 2023 16 30

Съпругата на крал Фелипе прави упражнения всеки ден, включително йога и кардио

Getty Images

Getty Images

Миналата седмица Летисия за пореден път показа отново своите тонизирани ръце на свое официално посещение в Мадрид. Ако се чудите как кралицата на Испания се е сдобила с толкова приказно изваяни ръце, то тайната й се крие не само в нейния хранителен режим (без кафе, пица, замразена храна и алкохол), но и в това, че 50-годишната испанка прави упражнения всеки ден, включително йога и кардио. 

За своите ястия съпругата на крал Фелипе VI смесва средиземноморските храни с диетата на Периконе. Известно е, че кралицата следва стриктна диета и рутинни упражнения, които включват кардио тренировки и специализирана йога на Айенгар.

Това е форма на класическата хата йога. Известна е още с използването на помощни средства като блокчета, колани, чували, възглавници, въжета и др. Те подпомагат за по-лесното и коректно изпълнение на асаните и свеждат до минимум риска от травми. Тези помощни средства правят Айенгар йогата достъпна за всички възрастови групи.

Известно е, че след като стане в 7 сутринта, Летисия започва деня си със своя специален вид йога, който набляга на прецизността и на пози, задържани по-дълго от обичайното, с подравняване на тялото, като така се помага за изграждането на сила и тонизиране на всички мускули.

Испанската кралица, която е майката на две дъщери, често демонстрира своя класически шик, а кралските наблюдатели отдавна са забелязали, че тя си избира тоалети, които акцентират върху завидно стегнатата й фигура и особено на нейните ръце, прасци и глезени

Тази форма на йога, която Летисия практикува, не само се смята за полезна за тези, които искат да отслабнат, но също така предлага набор от ползи за нервната система, имунната система и качеството на съня.

Баю Прихандито, сертифициран учител по йога, казва пред MailOnline, че въпреки че техниката на Айенгар може да не е най-популярният избор за практикуващите йога, тя има много предимства. „Физически подобрява гъвкавостта, баланса и цялостната сила на тялото“, казва специалистът.

„Практиката е насочена към различни мускулни групи, включително ръцете и краката, което води до цялостна сила и тонизиращ ефект за цялото тяло..“

Този вид йога също така „развива вниманието и концентрацията, което води до подобрено емоционално благополучие“, казва още Прихандито, нещо което очевидно служи на кралицата на Испания.

летисия и

Снимка: Getty

Говори се също, че кралица Летисия тренира с тежести, като се концентрира върху бицепсите и извивките на раменете си, тъй като ръцете й по природа са много слаби (това твърди нейният бивш личен треньор Хосе Игнасио Ернандес-Коронадо).

Също така се съобщава, че кралицата обича кардио тренировки и често прави джогинг или се разхожда из градините на двореца Сарсуела в Мадрид.

летисия ръце

Снимка: Getty

Факт е, че ръцете на Летисия изглеждат все по-изваяни през годините и в момента те са много по-мускулести, отколкото през 2004 г., например.

Испанската кралица спазва не само интензивен фитнес режим, но и стриктна средиземноморска диета и по-точно тази на дерматолога д-р Никълъс Периконе, която е известна като диета "лифтинг за лицето". 

летисия и

Снимка: Getty

Основното блюдо на тази диетата е сьомгата. И за закуска, и за обяд, и за вечеря. Д-р Периконе уверява, че сьомгата е гарант за запазване еластичността на кожата и така предпазва от появата на бръчки. В същата диета са изключени захарта и мазнините.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари