IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бъди звезда – 8 неща, които Блейк Лайвли не пропуска за здраво тяло

10 март 2024 18 00

И как актрисата се грижи за красотата си

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Блейк Лайвли е една от холивудските дами, които сякаш са успели да застинат във времето. Актрисата има един невероятен филм – „Вечната Адалайн“, в който играе героиня, която не остарява. Е, сякаш това се случва и в реалността, като Лайвли е живият пример, че една дама може да изглежда чудесно след раждането на четири деца, забързан начин на живот, ръководене на компания и чести пътувания. 

Блейк изглежда като готиното и уверено момиче, в което всички искаме да се превърнем като пораснем. Хванала под ръка своя принц на бял кон – Райън Рейнолдс – тя е олицетворение на красотата и елегантността на всеки червен килим, на който се появи. И въпреки че обича да пази личния си живот в тайна от общественото внимание, Лайвли все пак е склонна да сподели част от тайните си за красота и перфектна фигура. 

Оказва се, че актрисата има осем прости, но ефикасни правила, които никога не пренебрегва. Тъй като искаме тази година вече да изпълним целите си за здравословен живот, решихме да ги следваме и да ги споделим с вас. 

8 неща, които Блейк Лайвли не пропуска за здраво тяло

1. Ограничаване на алкохола

Блейк харесва партитата точно толкова, колкото и всички нас, но избира да им се наслади без алкохол. Пред списание People споделя, че не харесва ефектите на следващата сутрин, но все пак не иска да пропуска купон или събиране с приятели, защото там ще има коктейли. „Харесва ми да съм социална. Харесвам да се събирам с хора“, казва тя пред изданието. И тъй като не намира подходящи питиета за себе си, тя създава собствена линия безалкохолни напитки, която се разраства все повече и можем съвсем скоро да я видим на всяко наше парти. 

2. Никога не пропускайте закуската

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Blake Lively (@blakelively)

Казват, че закуската е най-важното хранене за деня и Блейк се съгласява. Нейният треньор Дон Саладино каза пред Cosmopolitan, че обичайната ѝ закуска е няколко яйца, приготвени в кокосово масло с малко зеленчуци. Той също така подчерта важността на започването на деня с протеини и балансиране на нивата на захарта. Опитайте да включите малко протеин в закуската си независимо дали става дума за яйца, протеинов шейк или бадемово масло върху филия пълнозърнест хляб. Това ще ви помогне да сте по-сити за по-дълго време и да не усещате внезапния прилив и спад на енергия, който се получава, ако закусвате нещо сладко. 

3. Започнете деня с хидратация

В същото интервю за Cosmopolitan Саладино разкри, че Блейк започва всеки ден с голяма чаша вода. Може да изглежда като лесен навик, но повечето от нас не пият достатъчно вода през целия ден. След като сме дехидратирали тялото си по време на сън, чаша вода е чудесен начин да раздвижим нещата. За по-лесно изпълнение на задачата, може да напълните бутилка или кана с вода предната вечер и да я оставите на масата или бюрото за следващия ден. Започването на деня с хидратация може в началото да изглежда досадно и безполезно, но ще усетите ефектите много бързо.

4. Приоритизирайте тренировките

Има причина Блейк да е толкова добър приятел с треньора си, а не само просто клиент – тя прекарва 4-5 дни в седмицата във фитнеса. Макар режимът ѝ на тренировка да се променя през годините, тя винаги го е поддържала последователен. Саладино каза на E! News, че някои дни актрисата тренира по един час, а други дни само по 20-30 минути. Но най-големият извод е, че Блейк поддържа последователност независимо колко време (или деца) има, тя винаги се движи и тренира.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Blake Lively (@blakelively)

Опитайте да включите известна доза движение всеки ден. Ако ходенето на фитнес 4-5 пъти седмично е непосилно, може да направите график, който да спазвате. Изберете си 2-3 дни, в които да посещавате залата и да тренирате с тежести, а останалите ги оставете за разходки с приятели, тичане в парка или пък йога клас. Разбира се, може да тренирате и у дома, ако това най-много ви устройва, тъй като в YouTube вече има хиляди клипове с тренировки, от които да избирате.

5. Следвайте балансирана диета

Според Саладино, диетата на Блейк е здравословен баланс на протеини, зеленчуци, плодове, бавно смилащи се нишестета, като сладки картофи, и здравословни мазнини като авокадо и кокосово масло. Тя не следи калориите си, нито пък е в строг калориен дефицит, както може да чуете от други знаменитости. Според Саладино, това не е неговият подход и не го смята за нещо полезно. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Blake Lively (@blakelively)

Добре балансираната диета трябва да е на второ, а защо не и на първо място в списъка ви с приоритети. Планирайте внимателно пазаруването си, след което пригответе ястия за цялата седмица, за да сте подготвени с менюто и да сте сигурни, че ще имате достатъчно за всеки ден. Така ще избегнете купуването на бързи и нездравословни храни или пък похапването на сладки неща между храненията.

Рокля на цветя – Блейк Лайвли с безупречен избор за червения килим

Фитнес вдъхновение – Блейк Лайвли показа стегната фигура месец след раждането

6. Поглезете се

Ако разглеждате Instagram на Блейк, това е комбинация от великолепен моден външен вид, нейното семейство и приятели и, разбира се, вкусни печени изделия. Блейк има страст към печенето и силно желание за сладко, така че, макар да се придържа към здравословна рутина, тя все още намира време за „глезотии“. Актрисата следва правилото 80/20. Това означава, че яде чисто през 80% от времето, оставяйки 20% за удоволствия. 

7. Поддържайте проста рутина за красота

Много преди да се превърне в сензация в TikTok, Блейк използва достъпни марки за грижа за кожата, защото знае, че цената невинаги определя качеството. Въпреки че може да си позволи да пръска лицето си със скъпи серуми, тя осъзнава, че не всеки предмет в дома ѝ трябва да струва колосални суми, за да бъде ефективен. 

8. Няма перфектна рутина за тренировки

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Blake Lively (@blakelively)

Като майка на четири деца, която пътува често и винаги изглежда, че е в движение, впечатляващо е как Лайвли успява да тренира всеки ден. Но понякога и тя не може да се придържа към графика си и знае, че това е напълно нормално. Тук не става въпрос да влезеш във фитнеса и да тренираш до изтощение, защото знаеш, че следващите два дни няма да можеш да спазиш рутината. Според Саладино, това е основна грешка, която много хора правят и е добре да избягват. Реалността е, че никога няма да имате перфектен сценарий, нали? Винаги ще има неща, които ви пречат. Това е просто животът. Просто влезте в залата и се раздвижете.

За още новини от света на модата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

pipinana1 ( преди 1 месец )