IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С колело или пеша – избягайте от целулита

7 май 2012 06 15

Раздвижете се леко, за да постигнете големи резултати

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Мазането с вълшебни кремове превръща жабите в принцеси само в приказките. В реалния живот едното мазане не е достатъчно, трябват и други съставки, особено когато говорим за борбата с целулита

Надяваме се, че никой от вас не се заблуждава, че само с масажи или само с козметични продукти ще можете да се отървете от портокаловата кожа

Най-силното оръжие срещу мастните депа е движението. Преди да сте започнали да си представяте задушни фитнес-зали, пот и къртовски труд с дъмбелите, ще ви успокоим, че тук иде реч за много по-приятни занимания. 

Ходенето и карането на велосипед може да са достатъчни за разграждането на мастните депа, стига да ги правите достатъчно време и на правилното място. 

За ходенето това означава да вървите между 5 и 10 хиляди крачки на ден. Ние сме го правили и всъщност е съвсем постижимо. Няма нужда да ги броите на ум, трябва да си купите крачкомер.  

Най-добре е когато ходите пеш с умерено темпо и на чист въздух, в парка да речем. Ако си изберете и маршрут с лек наклон нагоре, още по-хубаво. 

Разбира се, свободно време за такива занимания се намира трудно, за това поне ходете до работа и обратно пеша. 

 

Това ще ви спести много средства – за бензин или билетчета за транспорт, ще ви спести висене и блъскане с други сънени физиономии и ще ви гарантира добро начало на деня. 

 Една хубава разходка сутрин помага и човек да се разсъни по-плавно, да се настрои за работа или просто да послуша музика и да остане насаме с мислите си. 

А през това време целулитът лека-полека ще се стопява. Не е ли прекрасно?!

Към тази пешеходна идилия можете да добавите каране на велосипед поне два пъти седмично, но на истински, по велоалеите или в парка. 

Работата на краката с педалите е изключително полезна против натрупването на излишни мазнини. 

Изберете маршрут с лек наклон, защото така натоварването ще е по-голямо. 

Ако ви няма в карането на колело, велоергометърът също ще свърши работа, макар че не е толкова интересно. 

За запалените по груповите спортове ще добавим, че спинингът и степ-аеробиката също са големи врагове на целулита, т.е наши добри приятели

И вода, не спирайте да пиете вода през целия ден.  

Вижте също и тази серия упражнения против целулит във форума на Tialoto.bg

КоментариКоментари

tanq ilieva ( преди 11 години )
Карам колело от едва 2 седмици и веднага започна да се вижда положителен ефект в/у тялото ми! Пък и се чувствам много по-добре,особено след застоя през зимата.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар