IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Не лъжи, видях те да ядеш скришно!

28 октомври 2019 08 30

Жените или мъжете крият какво са похапнали?

Istockphoto

„Не лъжи, видях те да ядеш скришно!“ Случвало ли ви се е да чуете това от половинката, след като сте си похапнали от любимата торта през нощта, докато мислите, че никой няма да ви види. Признайте си, има дни, в които човек решава да му отпусне края и да си позволи някое сладко изкушение. После обаче съвестта се обажда и тъй като е обещал да не се храни безразборно, скрива истината от партньора си, за да не се изложи.

Всеки от нас в някакъв момент е скрил, че „прегрешава“ с пица в обедната почивка или си е хапнал сладкиша, за който жена му все му се кара. Но представителите на кой от двата пола лъжат повече?

Според английско проучване, резултатите от които са публикувани в HealthLine, жените крият какво са хапнали поне веднъж дневно. Друга информация, която не обичат да споделят, е колко точно тежат и как поддържат външния си вид.

ядене на пица

IStockphoto

Статистиката показва, че всяка жена лъже по около 474 пъти в годината, когато става дума за външния ѝ вид. Учените уточняват, че това е несъзнателно. Дори и да са се изкушили с шоколад или друго сладко нещо, те не биха го споделили с половинката и приятелите си.

Оказва се, че „Хапнах съвсем малко“ е най-голямата лъжа, която изричат жените, а всъщност са приели пица, шоколад или мазен сандвич.

Освен за яденето, жените не обичат да говорят и за питиетата, които си пийват на приказка с приятелки или у дома. Интересното е, че ако са изпили повече от една чаша, те няма да си признаят, а само ще отговорят с „малко“.

В проучването са участвали общо 4 000 доброволки, които били на различна възраст и с различен социален статус. Все пак, 68% от тях са отговорили, че се опитват да се хранят по-здравословно, но понякога не им се получава заради някои изкушения.

Сред другите лъжи на жените попадат фразите от сорта „Ям само веднъж на ден и след това изобщо не посягам към храната“, „Винаги хапвам по пет порции плодове и зеленчуци“, „Не докосвам бисквити“, „Бях много заета, за да обядвам“ и други.

Специалистите съветват вместо да лъжем за килограмите си, да се премерим веднъж, след което да започнем хранителен режим и спорт, но да не се теглим всеки ден. Следенето на калориите също е важно. По този начин шансът за отслабване е по-голям.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари