IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да оформим задни части като на Джей Ло

3 април 2012 11 00

Пищното дупе не винаги e дебело и отпуснато!

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

През последните години в отговор на все по-измършавяващите манекенки, се появиха няколко звезди с по-заоблени задни части, които успяха да наложат своята запазена марка за красота и да я носят със завидно самочувствие. Става въпрос за много обсъжданото дупе на Дженифър Лопес, както и за не по-малко интригуващите задни части на нейните сестри по форми Бионсе Ноулс и Ким Кардашян.

Ние в България, наричаме този пищен модел от женската анатомия с термина „негърско" или „бразилско дупе". Ако си мислите, че то е само въпрос на генетика, не сте прави. Това, изхвръкнало дупе, трябва да се отглежда старателно, иначе има голяма опасност да го „хване" земното притегляне. Ето и няколко съвета, как да оформите подобни задни части.

1. Правете като знаменитостите. Хубавото дупе на Бионсе, например, и коства следното: Тя тренира по пет пъти седмично, като всеки път прави по 100 клякания, изкачва по 100 стъпала и минава с джогинг по 4 километра. Освен това режимът й на хранене е доста строг и изключва всички нездравословни храни. Режимът на Дженифър Лопес е дори по-интензивен от този на Бионсе.

Снимка: Reuters

2. Големият седалищен мускул е най-заглежданата част в женското тяло. Има жени с генетично добре оформени седалищни мускули и такива, които трябва да прилагат фитнес тренировки, за да постигнат ефекта на "повдигнато дупе". Поискайте от професионален треньор да ви направи програма от упражнения за оформяне на хубаво дупе.

3. Големият седалищен мускул може да бъде насърчаван и да расте. Най-добрият начин да се постигне това (както е с всеки мускул) е с помощта на тежести, минимум 2-3 пъти седмично. Например клякания с щанга на раменете. Този метод ще направи вашето дупе наистина като на бразилка!

Снимка: Reuters

4. Упражненията на земя в поза на колене и длани също са много ефикасни. Вдигайте последователно всеки крак на горе, сгънат в коляното на 90 градуса така, че бедрото бъде на една линия с тяло­то. Повтаряйте движенията поне по 30 пъти с всеки крак.

5. Не се обездвижвайте. Ако прекарвате времето си седнали пред компютъра, зад бюро или продължително време шофирате, правете паузи и отлепяйте за кратко дупето от стола. Ако се налага да бъдете в седнало положение много време, може да свивате и отпускате мускулите на дупето периодично и така да ги тренирате.

6. Уверете се, че получавате достатъчно протеин чрез режима си на хранене, защото той е необходим за растежа на мускулите. Не отслабвайте твърде много, защото това ще се отрази и на вашето дупе.

Снимка: Reuters

7. Носете дънки и панталони, които оформят апетитното дупе и го правят да изглежда по-повдигнато. Избягвайте моделите, които сплескват формите.

8. Привлечете погледите към вашето секси дупе с помощта на лъскави елементи по задните джобове на панталоните ви.

9. Проверете етикетите на панталоните си за съдържание на ликра/еластан. Колкото повече има от тези нишки в плата, толкова по-добре той ще очертава задните ви части.

10. Раздвижете новото си "бразилско" дупе. То ще изглежда супер, под ритъма на страстната музика. Научете се да танцувате хип-хоп, салса или бели денс.

Снимка: Dreamstime

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари