IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Диета с магическата зелева супа

15 декември 2005 08 35

Седемдневната диета със зелева супа всъщност е на анонимен автор и се разпространява по целия свят.

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Приписваната на престижната Кливлъндска клиника в щата Охайо, САЩ, седемдневна диета със зелева супа всъщност е на анонимен автор и се разпространява по целия свят.

"Колкото повече ядеш, толкова повече тегло губиш" е мотото на тази диета.

Ако я започнете в понеделник, до уикенда ще бъдете по-леки с около 3,5 кг.

Защо диетата е толкова популярна?
Защото килограмите се губят много бързо.


Защото ядете, колкото си искате от супата, като може да я комбинирате с плодове, печени картофи и т.н., само наблюдавате как се топят килограмите.

Защото благодарение на това, че в основата на диетата лежат зеленчуци, тя има пречистващ ефект върху организма.

Как действа ?

Загубата на тегло е радикална, защото супата е нискокалорична, а благодарение на многото витамини, които съдържа, тя има здравословно въздействие.

Приемате зеленчуци, течности, целулоза, като в различните дни включвате плодове, месо, ориз, картофи, мляко. За една седмица покривате всички хранителни групи.

За какви случаи е подходяща?
Както за начало на дългосрочна диета, така и за бързо сваляне на теглото.

Рецепта за зелева супа:
1 средно голяма зелка
6 стръка праз
2 чушки
1 бутилка доматен сок ( или настъргани домати)
сол, черен пипер, магданоз на вкус

Начин на приготвяне:

Нарежете продуктите на дребно, залейте ги с вода и варете 10 мин на силен огън, а после до сваряването им на слаб. Накрая добавете солта, червения пипер и магданоза.

Супата има минимално количество калории и колкото повече ядете от нея, толкова повече мазнини стопявате

Диетата продължава 7 дни, яжте от супата колкото искате и колкото пъти желаете. Но за да не се получи недостиг на важни хранителни вещества, следвайте препоръките!

Първи ден

Освен супата може да ядете и колкото искате плодове (без банани)

Втори ден

Освен от супата, хапвайте и зеленчуци ( без зрял боб, грах и царевица). Можете да ги задушите на пара или си пригответе салата, но без оцет и олио.
Картофи с масло за вечеря.
Този ден без плодове.

Трети ден

Яжте супа, както и плодове (без банани и сушени плодове), зеленчуци (без картофи).

Четвърти ден

Супа, 3 банана и около 500 гр обезмаслено кисело мляко

Пети ден

Супа, 500 гр. сварено телешко или пилешко месо + до 6 домата

Шести ден

Супа, сварено телешко или пиле без кожата + зеленчуци / с изключение на картофи/

Седми ден

Супа, задушен ориз около 200 гр, прясно изцеден плодов сок, зеленчуци /без картофи/

КоментариКоментари

valena ( преди 11 години )
най после реших да я направя тази супа !Свършвам 3та тенджера,ве4е 18 дни се давя ,но не ми е неприятна.Свалих близо 4 кила и вече не пада ,но продължавам .Това е нов нашин на хранене.Винаги съм обичала да смесвам храби и вкусове ,но сега не ,ям само 1 нещо,след малко нещо друго.Свиква се .Не ям хляб .Не знам аз ли съм или не съм .Отпаднала се чувствах само на 2 ден.,а на 3 тиа през нощта ми стана нещо зле на ,даже сеуплаших,но ми мина .Оттогава не ми липсва енергия ,по/бодра съм,фигурата намалява ,ям постоянно ,но по малко.Супата ми е ЛЮТА.Приятна е гореща ,но и студена става,пасирана като пуре с прибавеи смлени домати.Освен нея си хапвам сварени яйца,пилешко на тефлона,пури от раци,ябълки по всяко време ,бадеми ,не изпитвам глад .Забелязвам ,че може да ми се появи талия!Смешно ,нали,отдавна не съм я виждала !Скоро чувството на бодрост в тялото ще ми позволи с удоволствие да правя упражнения за стягане и изобщо за здраве .Тренировките укрепват мускулатурата и скелета,а това е важно .С магданоз и по/малко зеле е по /вкусна зелевата супа .Дерзайте!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
z.k ( преди 11 години )
Здравейте,и аз я пробвах преди време. Наистина има резултат, но определено след 2-3 ден не искаш и да чуеш за супата...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
гери ( преди 11 години )
До Yeli: може да се слагат зелени подправки-копър,магданоз,също чер пипер
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Boiana ( преди 11 години )
Ne stava s dieti, stava s podhodiashta hrana, koiato ne prechi da e dovedna do sinteziran vid (za ulesnenie). Vremeto za prigotviane na neobhodimite kolichestva zdravoslovna hrana i sachetanieto na produktite sa nepostijimi za raboteshtite hora v zabarzanoto im ejednevie.Niakoi veche se e pogrijil za nas i go e izmislil.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
нина ( преди 11 години )
Аз пък много си я харесвам тази супа и си я хапвам с удоволствие, само че вместо 6 стръка праз слагам само една средно голяма глава стар лук. Страхотен диуретик е и затова се свалят бързо килограми, които всъщност не са мазнини, а вода, но ако спрете вафлите и другите *** (за разлика от мен) действа ! За по-дълготраен ефект - намалете порциите на всяка храна ! Няма нужда да се насилвате със супата ако наистина не я понасяте ! Успех !
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
( преди 11 години )
ufff ako supata se qde studena i s limon , ne e tolkova lo6a
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
( преди 11 години )
До Lordi: Лорди, няма спор, че равномерно балансираната диета е най-добрата, но при живота, който водим е трудно да се постигне. А и айде стига... качила си си килограмите двойно... не знам какво трябва да си правила, че да ги качиш двойно. Това няма как да е универсална истина, че след тази диета се качва двойно.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
( преди 11 години )
Правих тази диета преди няколко години и съм много доволна. Само за една седмица свалих 4 килограма, като след това си качих 1, но това е, защото почти не си направих захранване. А и нямах много да свалям... Ако имах, вероятно щяха да са повече от 4 килограма. Единственият минус е, че почти през цялото време се чувствах отпаднала, поради малкия прием на калории, но ако човек не се зори да тренира или ако работата му не изисква да е на крак цял ден, не мисля, че това е чак такъв проблем. Търпимо е, това ми е мисълта.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
soraia ( преди 11 години )
Ако човек не промени изцяло навиците си и начина на хранене,всяка диета и всеки свален килиграм се възтановява и се удвоява,поради което се губи смисъла от диетите!Да не говориме че има деца на 11,12 или 17 години които просто се измъчват и се подлагат на тези диети,вместо родителите им да контролират с помоща на диетолог и ендокринолог начина им на хранене.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Yeli ( преди 11 години )
Свалих 2 кг за 3 дни от зелевата супа ... ноо просто вече стомаха ми не понася и не мога повдига ми се .. иначе наистина действа :))
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар