IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Без екстра килограми след цигарите

8 октомври 2012 10 40

Спрете да пушите без притеснения, че ще напълнеете

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Пушенето е вредно за здравето и това не е тайна за никого. Много жени обаче, упорито отказват да се разделят с цигарите и то по една единствена причина – ще качат килограми.

Пушенето като процес не гори калории. Нито пък цигарите помагат за тяхното намаляване. Те могат временно да притъпят чувството за глад и да държат устата и ръцете ви заети. Така че, мили дами, спирането на цигарите няма да ви докара допълнителни кила, ако не ядете повече.

1. Мотивирайте се с упражнения!

Така или иначе, ще улесните белите си дробове, разделяйки се с цигарите и може би упражненията ще ви се сторят по-лесни и забавни. Не само ще се стегнете и ще свалите някое кило/или пък ще запазите настоящите, но и ще направите нещо хубаво за здравето си! Упражненията тонизират, разтоварват и гонят стреса!

2. Фокусирайте се върху разумно хранене!

Много е важно да спрете емоционалния глад и да не се нахвърляте върху всичко лъскаво и ароматно, което попадне пред погледа ви. Фокусирайте се върху истинския глад!

3. Набавете си залъгалки

Когато необходимостта да сложите нещо в устата си, стане огромна, трябва да сте подготвени с нещо под ръка – дъвка без захар или твърд бонбон. Още по-добра опция са моркови или друг зеленчук или плодове.

4. Изчистете къщата от „дразнители"

Важно е да премахнете всички тези храни и напитки, които може да ви подхлъзнат към цигарата и да помогнат на теглото ви да нарасне. Почти е невъзможно да се раздели човек с кафето, но пък с алкохола лесно можете да се разделите. След като изчистите къщата си от бутилките, огледайте дали няма и някакви чипсове, шоколади, тестени сладки и т.н., към които да прибегнете в изблик на емоционален глад.

5. Яжте 3 основни ястия и по 2 междинни. Така ще контролирате глада и ще поддържате нивата на кръвната захар в норма.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари