IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тайните врагове на диетата ви

10 януари 2012 11 00

Хората, които могат да ви попречат да спазвате подходящ хранителен режим

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Вашите приятели, партньори, съпрузи и съпруги могат да се окажат реална пречка що се отнася до диетата ви. Спазването на определен хранителен режим може да бъде наистина трудно предизвикателство. Трябва постоянство, сериозност и желание. За съжаление понякога най-близките хора могат да се окажат главната пречка за постигането на желания успех. Разпознайте „враговете“ в обкръжението си и вижте как да им се противопоставите:

1. Нарушител на диетата ви – вашият приятел

В случай, че искате да имате слаба и хубава фигура, подбирайте мъдро приятелите си. Изследвания показват, че ако имате по-пълни приятели, вероятността да качите някой и друг килограм се увеличава с 57%. Теглото и хранителните навици на хората около вас, определено оказват влияние. С времето започвате да приемате техните неща за нормални.

Как да ограничите щетите: Въпреки че нездравословните навици за заразни, какво ще кажете да промените картината и да направите здравословните такива? Заедно с вашите приятели обединете усилия и започнете да спазвате диета заедно. Така дори ще имате допълнителна мотивация.

2. Нарушител на диетата – вашият партньор

Макар да казват, че любовта на мъжа минава през корема, всъщност много жени качват килограми, когато се почувстват сигурни в една връзка. Как човек да не наруши диетата си, когато най-близкият му човек постоянно го изкушава с вкусни ястия?

Как да ограничите щетите: Разберете се с вашия партньор заедно да намалите размера на порциите и калориите, които приемате. Жените се нуждаят от 500 калории по-малко на ден, отколкото мъжете. В случай, че се чувствате гладни, яжте повече плодове и салати. Също така спрете да пазарувате шоколади, чипс и други подобни храни.

3. Нарушител на диетата – вашите колеги

Вече сте казали на колегите си, че сте на диета, но това не ги спира да отрупват бюрото си с примамливи десерти. По време на обедната почивка, когато обядвате заедно, също ви изкушават с различни нездравословни храни. Всъщност 29% от хората обвиняват за провала на своя хранителен режим именно вредното влияние на колегите си. Някои хора искат да прекъснете своята диета, за да не се чувстват виновни пред самите тях във ваше присъствие. Всеки човек осъзнава нуждата от добра и здравословна храна, но не всеки я следва.

Как да ограничите щетите: Ако въпреки разговорите ви, вашите колеги продължават да ви тормозят с храни, угодете им. Вземете шоколада, който ви предлагат и след това го дайте на друг колега или го изхвърлете в кофата за боклук. Другият вариант е да прибегнете до „добра“ лъжа. Кажете, че сте алергични към някоя от съставките на храните, които не искате да ядете, защото тя ви причинява главоболие.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари